La CUP anuncia fermesa davant l’ofensiva judicial de l’Estat espanyol contra l’Ajuntament de Celrà

Els diputats de la formació demanaran que el govern de la Generalitat es posicioni a favor del consistori i demani explicacions a Llanos de Luna. […]


Els diputats de la formació demanaran que el govern de la Generalitat es posicioni a favor del consistori i demani explicacions a Llanos de Luna.

La CUP s’ha posicionat avui al voltant de l’ofensiva judicial iniciada per l’Estat espanyol contra l’Ajuntament de Celrà, governat per la CUP, per haver-se declarat territori català lliure i sobirà. La formació ha denunciat que el recurs presentat contra la declaració del ple celranenc respon a l’estratègia “de la por i l’amenaça”, i ha anunciat que la CUP no té intenció de retirar l’acord de ple i que es mantindrà coherent amb la decisió presa.

D’altra banda, a través dels seus diputats la CUP reclamarà al govern de la Generalitat que ofereixi cobertura jurídica i manifesti el suport públic a l’Ajuntament de Celrà o qualsevol es trobi en la mateixa situació en el futur, i l’instarà a demanar explicacions a la delegada del govern espanyol, María Llanos de Luna, per la seva actuació en aquest cas. La CUP també ha anunciat que si cal recorrerà a la mobilització ciutadana com a resposta a l’acció judicial de l’Estat espanyol.

Davant la possibilitat que les denúncies s’estenguin a altres municipis que han aprovat declaracions semblants, la CUP ha fet una crida als ajuntaments a “mostrar-se ferms i fer pinya” per respondre a aquesta nova ofensiva espanyola contra els consistoris que s’han mostrat favorables al procés democràtic cap a la independència. En aquest sentit, la CUP ha recordat que “el municipalisme català ha estat i serà una peça clau en la construcció nacional i l’exercici del dret d’autodeterminació, i això no ho podran aturar per la via judicial”.

Per la seva banda, l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà ha anunciat que el govern municipal que encapçala no defallirà en la tasca a favor de la plena independència i la denúncia dels atacs constants de l’Estat espanyol envers el poble català. A l’Ajuntament de Celrà només hi onegen la senyera i l’estelada, i els dies 12 d’octubre i 6 de desembre el consistori ha treballat com un dia més. “Són mesures i pràctiques que exercim amb naturalitat, perquè responen al sentir majoritari del plenari i de la gent del poble, i no les deixarem de fer perquè ens ho digui cap jutge o llei espanyola”, ha declarat Cornellà.

Finalment, l’Ajuntament de Celrà ha obert un formulari a la web municipal (http://www.celra.cat) per donar suport a la declaració del municipi com a territori català lliure i sobirà i adjuntar les signatures recollides a les al·legacions que presentin al recurs de l’Estat contra l’acord de Ple.

 

Fotografia: Diari Ara

20 de desembre de 2012