La CUP aposta per la configuració d’un moviment popular autoorganitzat lluny del càlcul partidista

Davant l’aparició als mitjans de representants del Procés Constituent explicant la seva proposta per una candidatura de cara a les properes eleccions autonòmiques, la CUP […]


Davant l’aparició als mitjans de representants del Procés Constituent explicant la seva proposta per una candidatura de cara a les properes eleccions autonòmiques, la CUP vol fer extensives algunes consideracions:

Volem manifestar la nostra incomoditat davant la presentació de propostes que ens interpel·len a través dels mitjans de comunicació. Amb Procés Constituent ens hi trobem en molts espais de lluita i de construcció d’alternatives, però no creiem que la millor manera de intercanviar propostes sigui a través dels mitjans de comunicació, sinó justament, a través del diàleg sincer i directe entre les dues organitzacions.

En aquest sentit, la CUP i el Procés Constituent hem mantingut dues trobades en els darrers mesos, concretament els passats dies 20 de desembre i 18 de març, en les quals hem intercanviat els nostres parers sobre la situació política i hem parlat dels nostres respectius calendaris de treball. En cap cas, però, no hem valorat la proposta que les portaveus de Procés Constituent han fet pública avui, i que el seu Grup Promotor va aprovar el passat 6 d’abril.

L’horitzó immediat de la CUP no està en el càlcul partidista en relació a unes eleccions autonòmiques que no estan convocades i de les quals ningú pot preveure avui en quin context tindran lloc, sinó en la configuració d’un moviment popular autoorganitzat favorable a la ruptura amb els estats espanyol i francès i amb la Unió Europea, i per la construcció d’un nou model econòmic, social i cultural per als Països Catalans. Per bastir aquest moviment popular la CUP participa en espais com la Trobada d’Unitat Popular prevista pel 7 de juny o organitzant pel proper 10 de maig uns punts de trobada oberts per l’elaboració del seu programa polític. 

Finalment, la CUP vol manifestar la seva millor predisposició a treballar amb Procés Constituent, i amb tots els agents polítics i socials que ho vulguin, per garantir que el 9 de novembre tingui lloc un referèndum que obri les portes a la independència i a la materialització d’un canvi polític i social d’arrel per al conjunt dels Països Catalans.

5 de maig de 2014