La CUP aposta per la municipalització

 La Candidatura d’Unitat Popular, durà a terme, aquest dissabte dia 16 de juny al centre d’entitats de Tàrrega, la seva escola de formació que tractarà […]


 La Candidatura d’Unitat Popular, durà a terme, aquest dissabte dia 16 de juny al centre d’entitats de Tàrrega, la seva escola de formació que tractarà sobre la municipalització dels serveis públics  amb la presència, entre d’altres, de Albert Noguera –  Professor de Dret Constitucional a la Universitat d’Extremadura i a la UOC, Lluc Peláez – Alcalde de El Figaró per la CAF (Candidatura Activa del Figaró) o l’advocada i membre de la CUP Esther Sancho. Unes jornades de formació on també es tractarà sobre l’aigua i la seva gestió pública.

Aquesta jornada s’emmarca dins de la campanya que l’organització independentista està duent a terme a favor de les municipalitzacions en diferents pobles i ciutats i que ha donat fruits, per exemple, amb la municipalització del servei d’aigües d’Arenys de Munt i la del servei de neteja de Celrà. Ambdues poblacions estan governades per la CUP.

La formació municipalista defensa la promoció i l’impuls de la gestió pública dels serveis comuns. I entén que la qualitat dels serveis que presta l’administració té a veure amb la responsabilitat, la transparència i el compromís en la seva gestió pública, així com en la garantia de la seva regularitat i continuïtat. Segons la formació de l’esquerra independentista és necessari mantenir els serveis bàsics en mans públiques com a garantia que els criteris sota els quals es gestionaran seran els d’igualtat, universalitat en l’accés, vocació del servei a la ciutadania i no criteris merament mercantilistes o economicistes.

Tot i això, la legislació aprovada recentment pel govern espanyol del PP (bàsicament el Reial Decret 20/2011), dificulta moltíssim la posada en marxa d’aquesta alternativa, ja que pràcticament impedeix dur a terme noves contractacions en el marc de les administracions locals.

La CUP ha expressat el seu enèrgic rebuig a aquesta imposició de la dreta espanyola que, amb el suport de l’oligarquia catalana, està impedint la gestació de models alternatius al neoliberal. En aquesta línia, el portaveu de la CUP, Marc Sallas ha manifestat que cal que “la CUP lluiti perquè els plens adoptin el compromís de no externalitzar ni privatitzar els serveis públics municipals i que es comprometin a recuperar la gestió dels que van ser cedits fa anys. El criteri d’un servei públic no ha d’ésser mai l’obtenció de beneficis sinó donar un servei a la ciutat”. I ha conclòs que “si per defensar els drets de tots ens hem d’acabar saltant la llei, buscarem la manera de fer-ho”.

13 de juny de 2012