La CUP s’autoinculpa com “coautora i cooperadora necessària” del referèndum davant el jutjat que està perseguint a empreses, funcionaris i teatres. 

La CUP-Crida Constituent ha presentat un escrit al Jutjat d’Instrucció núm. 13 de Barcelona per donar resposta als requeriments que aquest Jutjat està enviant a […]


La CUP-Crida Constituent ha presentat un escrit al Jutjat d’Instrucció núm. 13 de Barcelona per donar resposta als requeriments que aquest Jutjat està enviant a empreses, funcionaris i teatres sobre la celebració del referèndum. En l’escrit la CUP-CC comunica al Jutjat la seva condició de “coautora i cooperadora necessària” de l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Així la esquerra independentista s’inculpa directament davant del Jutjat i demana al titular de l’òrgan judicial que la tingui com a part investigada donada la seva condició de partícip en aquest referèndum. A ulls de la CUP-CC aquest referèndum no pot ser mai considerat un delicte però atès que hi ha diligències penals obertes la CUP-CC demana ser-hi present com a actor polític d’aquest referèndum d’autodeterminació fet que d’acord amb la llei processal permetria tenir accés a l’expedient i poder demanar la pràctica de diligències.

A més a l’escrit presentat al Jutjat la CUP hi acompanya la llista de tots els actes previstos d’ara fins a l’1 d’octubre per tal de deixar clar que no ens amagarem de cap de les nostres accions d’impuls del referèndum.

Amb aquesta acció la CUP-CC vol demostrar la necessitat de fer front a l’estratègia de la por que han endegat les institucions de l’Estat contra el referèndum de l’1 d’octubre i contra l’independentisme. Reprenent el fil de la campanya “sense por” que fa més d’un any vam impulsar arreu del país, la CUP-CC vol fer evident amb aquesta acció la falta d’independència dels jutjats i tribunals espanyols en relació als moviments i persones que volen fer propostes transformadores i modificació de l’statu quo, entre elles la proposta d’autodeterminació per a la creació de la República Catalana. En paraules del diputat de la CUP-CC Benet Salellas “l’actuació del Jutjat 13 al TNC demostra que el problema no és el govern del PP sinó l’aparell de l’Estat, un estat antidemocràtic que, com hem denunciat, és un estat autoritari de dret”. “Davant d’aquests embats de l’Estat, dels seus jutges afins i fiscals, nosaltres hem de respondre sense por, de cara, amb la convicció i determinació política que aquest referèndum el farem”, ha afegit el diputat cupaire

17 de juliol de 2017