La CUP de Barcelona davant l’últim dia del suposat procés participatiu del PAM

El passat mes de març l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el procés participatiu del PAM. El PAM (Programa d’actuació municipal) és el conjunt […]


El passat mes de març l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el procés participatiu del PAM. El PAM (Programa d’actuació municipal) és el conjunt d’actuacions que el Govern municipal es proposa dur a terme durant els propers quatre anys, al període 2012-2015.

Per participar en aquest procés, a més d’una pàgina web i d’uns tríptics en què el veí/veïna en qüestió pot triar quina proposta considera prioritària per a l’actuació municipal (economia, habitat urbà, associacions, persones i famílies, etc), el govern municipal ha habilitat un hashtag #pambcn a fi que via twitter enviem les propostes.

Fent cas al precedent procés participatiu engegat per aquest govern –el del pressupost municipal– tot ens indueix a pensar que aquest procés és en si mateix una farsa participativa, que no suposarà cap compromís per part del govern i que forma part d’una campanya de màrqueting polític que busca calmar el veïnat de Barcelona davant les conseqüències de les mesures polítiques que se’ls estan imposant.

La realitat, però, és tossuda i esclaridora, i aquesta realitat ens mostra que la pràctica política real del govern municipal de CiU, amb el suport del PP, implica la privatització dels serveis públics municipals (per exemple, reduint el suport i externalitzant les escoles bressol municipals),  l’absoluta inoperància davant el drama de la inaccessibilitat a un habitatge digne, una gestió repressiva de l’espai públic, i una total complicitat amb el govern autonòmic a l’hora de retallar i malmetre la sanitat i l’educació públiques, entre d’altres mesures que en cap moment han estat sotmeses a decisió per part de la ciutadania i que, a més, es contradiuen amb la majoria de propostes del PAM. En conseqüència, les diferències socials i la pobresa no paren d’augmentar a la nostra ciutat.

Per això, com a Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona us engresquem, el proper 3 de maig a partir de les 10 hores – que és la data en la qual acaba el termini per participar-hi– a traslladar la nostra veu a l’Ajuntament mitjançant les piulades següents:

#pambcn que l’alcalde, els regidors, els alts càrrecs i els càrrecs de confiança del govern s’abaixeu un 60% el sou.
#pambcn que no es desnoni cap persona per motius econòmics en Barcelona.
#pambcn uns serveis públics de gestió pública, universals i de qualitat. No a les privatizacions.
#pambcn no més escoles en barracons.
#pambcn que expropieu els pisos buits. I que creeu un Parc Públic d’Habitatges amb aquests pisos.
#pambcn que desmantelleu el Centre d’Internament d’Estangers. No volem CIES ni a Barcelona ni enlloc.
#pambcn no més repressió política en Barcelona.

Però si volen la nostra opinió la tindran, de ben segur que no els agrada!

Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona 
2 de maig de 2012 

2 de maig de 2012