La CUP de Barcelona lamenta que per ampliar el CAP del Besòs s’ocupi una plaça pública del barri

La CUP, tot i demanar l’ampliació i millora del CAP del Besòs, troba que s’ha fet tard i d’una forma equivocada, en barracons i ocupant […]


La CUP, tot i demanar l’ampliació i millora del CAP del Besòs, troba que s’ha fet tard i d’una forma equivocada, en barracons i ocupant una plaça pública.

L’ampliació del CAP Besòs era una reivindicació veïnal pendent de complir per part de l’ajuntament de Barcelona des de fa molts anys. Els primers plans es van basar en l’adaptació de l’antic Cinema Pere IV per a aquest ús i altres serveis per al barri, però aquesta opció s’ha descartat per part de l’Ajuntament.

Per a solucionar la necessitat vital d’ampliació d’aquest CAP, fa unes setmanes, es van instal•lar uns barracons a la plaça pública annexa al CAP. Aquesta placeta és un espai públic on es troben habitualment moltes veïnes i veïns del barri que, ara per ara, han de buscar-se un altre espai on reunir-se.

Tot apunta que aquesta no és una mesura temporal, ja que no existeix cap previsió per part de l’Ajuntament de fer una ampliació definitiva del CAP en cap altre punt del barri. A la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ens preocupa greument aquesta forma d’actuar per part de l’Ajuntament, i més ara que moltes persones afectades pel tancament del CAP de Paraguai – Perú han de ser ateses al CAP Besòs, que sumat a les retallades del govern de la Generalitat de Catalunya, es veu forçat a una situació d’empitjorament de l’assistència i del servei.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona-Sant Martí proposem:

1.- Que s’ampliï de forma definitiva i en un edifici en condicions el CAP Besòs, i que es prioritzi la utilització de les instal•lacions del Cinema Pere IV per aquest ús.

2.- Que s’estudiï l’impacte que, arran del tancament del CAP de Paraguai – Perú, s’ha originat sobre la qualitat del servei en els CAPs que han acollit a les veïnes afectades.

3.- Que es reobri immediatament, i en unes condicions òptimes, el CAP Paraguai – Perú.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) volem reafirmar el nostre compromís en que la sanitat pública, i tot el conjunt de serveis socials, han de ser una de les màximes prioritats de l’Ajuntament de Barcelona. 

Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona-Sant Martí
Besòs (Barcelona), 19 de març de 2013

19 de març de 2013