La CUP de Berga valora molt positivament els resultats obtinguts en les eleccions

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) valorem molt positivament els resultats obtinguts en les eleccions municipals del passat diumenge a Berga. Els tres regidors que hem […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) valorem molt positivament els resultats obtinguts en les eleccions municipals del passat diumenge a Berga. Els tres regidors que hem obtingut validen la feina feta en la darrera legislatura i mostren la consolidació i el creixement de la candidatura a la nostra ciutat. Agraïm a les persones que ens han donat confiança amb el seu vot i que han fet créixer el projecte i fem una lectura molt optimista del creixement de la CUP a tot el país, que ha multiplicat per cinc el número de regidors obtinguts. Aquests resultats demostren que la formació ha sabut canalitzar una part de l’independentisme emergent i que ha captat el vot de persones interessades en fer un altre estil de fer política, més obert i participatiu i no professionalitzat.

D’altra banda, la CUP fem un balanç negatiu de la majoria absoluta de CiU a la ciutat, ja que pot suposar un tancament de l’equip de govern i que no es doni l’oportunitat a la participació i al debat de les altres forces representades. Alhora, també mostrem preocupació pel nombre de vots que ha obtingut PxC tot i el seu clar missatge xenòfob, que atempta contra la convivència i la cohesió social de la ciutat.

Lamentem també la baixa participació als comicis i l’expliquem per un model de fer política que durant els darrers trenta anys s’ha basat en la desmobilització i ha portat a la desafecció de les classes populars envers a la política institucional. Un percentatge important del cens electoral no està representat en els quatre partits presents a l’Ajuntament. Fa quatre anys, aquesta xifra no va ser tan alta ja que un total de cinc partits van aconseguir representació a l’Ajuntament i la participació va ser lleugerament més alta. Aquest serà un dels punts on la candidatura incidirà durant la propera legislatura i, a la vegada, treballarem per fomentar la participació de les persones nouvingudes a la política municipal.

La CUP emplacem a totes les organitzacions polítiques i sindicals, als moviments socials i entitats locals, així com als partits d’esquerres i independentistes que han concorregut a les eleccions municipals sense obtenir representació,  a treballar conjuntament, a establir espais de debat estables i oferim la possibilitat de vehicular la seva veu al consistori perquè Berga esdevingui un motor en el nostre procés d’alliberament nacional i perquè Berga sigui una ciutat al servei de les classes populars.

25 de maig de 2011