La CUP Bordils anima els veïns i veïnes a assistir a la presentació del projecte del Banc de Memòria Digital

  El proper divendres, dia 8 de juny a les 21h al Casal del Poble, tindrà lloc la presentació del projecte per la creació d’un […]


 

El proper divendres, dia 8 de juny a les 21h al Casal del Poble, tindrà lloc la presentació del projecte per la creació d’un Banc de Memòria Digital. La presentació anirà a càrrec d’Albert Serrats (alcalde de Bordils) i comptarà amb la intervenció de Xavier Cortadelles (escriptor i periodista). L’idea d’aquest projecte es va iniciar a partir d’una moció presentada per la CUP, el passat més de gener, i que va ser aprovada per unanimitat per tots els partits polítics del consistori.

L’embrió del projecte és fruit de la inquietud d’uns quants veïns i veïnes de Bordils que varen creure en la necessitat d’enregistrar la memòria col·lectiva del poble i de crear un espai tant físic com virtual on poder consultar aquesta informació que és patrimoni de tots i totes. Aquest projecte s’engega amb la voluntat de no només ser a curt i mitjà termini, si no de cares a crear un Banc Digital durador i d’ampli abast.

El Banc de Memòria Digital preveu recollir material en diferents suports per a ser digitalitzat i divulgat, en la mesura del possible, per fer-lo accessible a tothom. D’aquesta manera es vol conscienciar als més petits/es, i els no tant també, de la riquesa i la importància de la història del nostre poble.

Des de la CUP Bordils, una vegada més, es vol deixar clar que el Banc de Memòria Digital és de i per a tot el poble de Bordils, i qualsevol persona interessada pot aportar el seu granet de sorra.

Des de la CUP Bordils s’anima a totes les bordilenques i bordilencs perquè assisteixin a l’acte i s’interessin pel projecte que comença a caminar.

 

 

4 de juny de 2012