La CUP-CC demana al Govern de la Generalitat que actuï per resoldre la situació dels temporers que dormen al carrer

La CUP-CC demana al Govern de la Generalitat que actuï amb voluntat política per tal de resoldre la situació dels temporers que dormen al carrer, […]


La CUP-CC demana al Govern de la Generalitat que actuï amb voluntat política per tal de resoldre la situació dels temporers que dormen al carrer, que afecta de manera especial les comarques lleidatanes.
Des de que es va iniciar la campanya de la fruita de pinyol al juny, la CUP ha denunciat reiteradament la desatenció dels treballadors de la fruita i l’incompliment del conveni laboral pel que fa a la garantia d’habitatge per part d’algunes empreses, fet que també contribueix a crear una imatge negativa del sector agrari.
Aquest cap de setmana, la Crida per Lleida – CUP va detectar fins a setanta persones dormint al carrer pel col·lapse dels serveis socials de la ciutat. Fins a la data, el govern municipal de la Paeria s’ha negat a reconèixer la situació i l’àrea de Serveis Socials descarta ampliar l’oferta d’allotjament disponible a la ciutat. Mireia Boya, diputada de la CUP-CC, ha lamentat que les administracions amb responsabilitats es desentenguin d’aquest problema, i més encara en un moment on el sector fruiter està passant una greu crisi i necessita tot el suport.
La CUP-CC reclama al Departament de treball, així com a la Diputació de Lleida i al Consell Comarcal del Segrià, que vetllin pels drets socials i laborals dels temporers de la fruita, així com un major compromís en la recerca d’una solució al greu problema que suposa la seva precària situació.

4 d'agost de 2017