La CUP-CC emplaça als grups parlamentaris a recuperar la gestió pública d’ATLL

El TS anul·la l’administració del servei d’abastament d’aigua adjudicada a Acciona 


Davant la sentència de nul·litat de l’adjudicació del contracte de gestió d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) per part del Tribunal Suprem a Acciona, S.L, la CUP Crida Constituent considera que és el moment de retornar a un model de gestió directa, pública, transparent, participativa i democràtica del servei d’abastament d’aigua en alta que allunyi l’administració dels serveis bàsics per la vida dels interessos mercantils d’empreses privades transnacionals. Per aquest motiu emplaça, com ja ha fet en reiterades ocasions, a la resta de formacions polítiques a retornar la sobirania dels recursos en mans públiques i que s’exerceixi un control estricte de la gestió dels serveis bàsics, evitant d’aquesta manera situacions irregulars i falta de transparència. 

Ja en el procés de negociació de la investidura del 2015, la CUP-CC va expressar la necessitat de recuperar la titularitat i la gestió d’ATLl. Així mateix, va quedar aprovat amb la llei de mesures del 2017, com a disposició addicional.

El contracte de gestió del servei d’abastament d’aigua en alta a les principals subministradores de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i rodalies, amb una població de 4,5 milions d’habitants, va ser adjudicat per un període de 50 anys l’any 2012 per 1.000 milions d’euros a Acciona, empresa que registra beneficis milionaris. 
El passat 10 de febrer de 2016, l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ja detectà irregularitats de facturació en la concessió de la Generalitat a ATLL, que podien haver derivat en possibles responsabilitats fiscals i penals més enllà de la sanció que finalment va ser imposada i que podrien haver donat lloc a la rescissió contractual que no es va produir per manca de voluntat política. Les factures presumptament irregulars entre el 2013 i el 2015 s’eleven a 13 milions d’euros.

22 de febrer de 2018