La CUP-CC insisteix amb el fons de contingència, amb adscripció econòmica concreta, per a la Renda Ciutadana Garantida

La CUP-CC també donarà suport a les esmenes de la resta de grups encaminades per afavorir la implementació de la RCG i dels plantejaments de la Comissió Promotora.


En el marc del treball de la llei de pressupostos i de mesures, la CUP-CC ha fet un esforç per a fer un treball global d’esmenes d’articulat de llei de pressupostos, d’altes i baixes econòmiques i de llei de mesures realista i viable. Per tal de fer una proposta que ajudi a fer viable l’aplicació de la Renda Ciutadana Garantida (RCG), la CUP-CC ha proposat un Fons de Contingència dotat inicialment amb 45M€ i on s’hi han de sumar tots els diners destinats a RMI una vegada s’aprovi la llei sobre RGC, per a fer-la efectiva. Un fons que és ampliable i que està pensat per a que es pugui augmentar amb transferències de tots els departaments.

La Comissió Promotora ha fet una proposta d’esmena transaccional als Grups Parlamentaris de la oposició (C’s, PSC, CSQP i PP), amb la legítima intenció d’assegurar una partida amb dotació pressupostària per la RGC, però com que no va acompanyada d’altes i baixes no vincula en cap cas al govern ni suposa un exercici polític realista. La CUP-CC ha expressat aquesta reflexió tant a la Comissió Promotora, com a la resta de Grups Parlamentaris de la oposició, proposant que per una banda la resta de grups donin suport al Fons de Contingència de la CUP-CC, amb adscripció econòmica concreta. I per altra banda que la CUP-CC també ha deixat clar que donarà suport a les esmenes de la resta de grups que anessin encaminades a afavorir la implementació de la RCG i dels plantejaments de la Comissió Promotora.

No obstant això la resta de grups parlamentaris han tancat una esmena transaccional sense avisar a la CUP-CC a l’articulat de pressupostos que no vincula de cap manera al govern.

“Ens preocupa que la resta de partits de la oposició, tal com han declarat a al premsa, traslladin a la Comissió Promotora que ha sigut la CUP-CC qui ha impedit una esmena conjunta, quan precisament hem tractat de trobar una solució realista a la petició d’esmena transaccional, i hem treballat en tot moment en clau de trobar una solució que sigui viable, i d’explicar amb honestedat a la ciutadania com funciona la tramitació pressupostària i quines implicacions té.” ha alertat la diputada Mireia Vehí.

La diputada ha volgut posar de manifest que “la CUP-CC en tot moment ha treballat per reforçar la posició negociadora de la Comissió Promotora, i per a facilitar l’acord en ponència, amb el convenciment que la RCG és una proposta de país i que és urgent implementar-la en per pal·liar l’emergència social de Catalunya. En aquest sentit, expressem el nostre suport a la valoració que ha fet la Comissió Promotora de la proposta d’acord que ha ofert el govern.”

Vehí ha conclòs que “com ha fet des de l’inici, la CUP-CC donarà suport a totes les iniciatives que suposin avançar cap a l’acord i la implementació de la RCG en aquelles condicions que siguin justes i avalades per la Comissió Promotora.”

27 de gener de 2017