La CUP celebra l’Assemblea Nacional a Olot

Ahir, diumenge, es va celebrar a Olot (la Garrotxa) l’Assemblea Nacional extraordinària de la CUP -el màxim òrgan de decisió de la candidatura- amb l’objectiu […]


Ahir, diumenge, es va celebrar a Olot (la Garrotxa) l’Assemblea Nacional extraordinària de la CUP -el màxim òrgan de decisió de la candidatura- amb l’objectiu de reorganitzar-se, per fer front a la nova realitat sorgida arran de l’entrada de la CUP al Parlament de Catalunya i el creixement de la candidatura arreu dels Països Catalans. S’escollí el nou i ampliat Secretariat Nacional, s’articulà el Grup d’Acció Parlamentària… tot un seguit de mesures per consolidar la nova etapa que inicià la CUP al novembre.

La CUP va crear ahir un nou òrgan per connectar els militants amb la seva representació al Parlament en l’Assemblea Nacional celebrada a Olot (Garrotxa) a la que van assistir gairebé 700 militants. Durant l’assemblea també es va escollir el nou secretariat nacional, format per 13 membres.

Segons va explicar el portaveu, Albert Botran, era necessària una reorganització interna per ‘encaixar’ el fet d’estar representats al Parlament amb tres diputats i el creixement orgànic experimentat. ‘Calia posar els mecanismes perquè la feina al Parlament no es distanciï de les dinàmiques internes de l’organització’, va dir, tot subratllant que la ‘participació interna’ és ‘un dels tresors més preuats’ de la formació.

L’assemblea es fer al pavelló municipal de la capital de la Garrotxa i es va centrar en temes organitzatius. Del que es tracta, segons va explicar el portaveu, és de millorar els mecanismes que permetin que les decisions preses des de la base dels militants organitzats en assemblees locals arribin als representants que tenen al Parlament.

Per Botran, el fet d’haver assolit aquesta representació a la cambra és tot un ‘repte’ per a la CUP, que ha apostat per ‘formes de participació democràtiques radicals i innovadores’, i que requereix un cert temps de reflexió i revisió per comprovar que la participació interna s’està complint de forma satisfactòria.

18 de març de 2013