La CUP conjuntament amb altres entitats de Nou Barris en defensa dels espais veïnals autogestionats i en contra del desallotjament de 3Voltes Rebel

Després del procés judicial que ha finalitzat amb una sentència favorable al propietari de l’immoble, posseïdor també de diferents locals comercials de la zona, hi […]


Després del procés judicial que ha finalitzat amb una sentència favorable al propietari de l’immoble, posseïdor també de diferents locals comercials de la zona, hi ha una ordre de desallotjament  del Casal Popular 3Voltes Rebel que s’efectuarà al matí del dilluns 26 de setembre.

La Trobada Alternativa de Nou Barris, l’Associació 500×20, L@s Bicios@s, La Cuarta i el nucli de Nou Barris de la CUP de Barcelona convoquen un esmorzar el dilluns 26 de setembre a les 8.30, al carrer Argullós, 108, en defensa dels espais veïnals autogestionats i en contra del desallotjament de 3VOLTES REBEL, que esdevindria el tercer espai de participació popular tancat per l’Administració en menys d’un any a Nou Barris.

 

A més a més, estan disposats no només a defensar els casals, sinó a obrir-ne de nous.

 

Primer fou el Casal de Joves de Prosperitat, tancat pel Districte al setembre passat. A continuació, fou el Taller d’Autoreparació de Bicicletes – L@s Bicios@s, desallotjat i convertit en un solar sense ús, durant l’abril d’aquest any. Ara és el Casal Popular 3Voltes Rebel el que està pendent de desallotjament.

 

El Casal Popular 3Voltes Rebel situat al Carrer Argullós, 108, a Nou Barris, s’inaugurà a l’estiu del 2006, després que l’Assemblea de Joves de Nou Barris el rehabilités i li donés forma de casal popular autogestionat per dur-hi a terme reunions i activitats al servei de les entitats i el veïnat del barri.

 

Durant aquests cinc anys d’existència, el Casal ha acollit moltíssimes activitats (participació a la Festa Major de Prosperitat, a les festes d’hivern del barri anomenades “San Xibeco”, a l’agermanament Galaico-català “La Foliada”, debats, xerrades, projeccions de pel·lícules de cinema alternatiu, recitals poètics, sopars…). També ha esdevingut la seu social de diferents entitats que han jugat un paper important al servei de les lluites veïnals al districte (Assemblea de Joves, Trobada Alternativa, Oficina de Drets Socials per l’assessorament laboral gratuït, Cooperativa Agroecològica el Llevat, Associació 500×20 en defensa de l’habitatge digne, L@s Bicios@s, La Cuarta, l’Assemblea d’Indignades, Des de Baix i el nucli de Nou Barris de la CUP de Barcelona).


19 de setembre de 2011