La CUP considera ‘dramàtica’ la situació del projecte ferroviari a Girona

La formació deuncia que no s’hagin licitat les obres per a la nova estació, i que no hi hagi redactat cap projecte sobre el tren […]


La formació deuncia que no s’hagin licitat les obres per a la nova estació, i que no hi hagi redactat cap projecte sobre el tren convencional

El portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, va assistir ahir al matí a una reunió convocada per l’Alcalde de Girona per tractar la qüestió del projecte ferroviari, juntament amb diputats, senadors i portaveus dels grups municipals gironins. Durant la reunió es va exposar l’estat de les obres, i es va constatar que hi ha encara moltes incògnites respecte al futur de les obres que encara resten. Segons Navarro, ‘la conclusió és clara: la situació és molt preocupant, quasi dramàtica’.

D’una banda, la CUP denuncia que ADIF encara no hagi licitat les obres de la nova estació provisional i del projecte de connexió amb l’estació actual, un fet que encara retardarà més la finalització del tram de les obres referent a l’arribada del Tren d’Alta Velocitat (TAV). De l’altra, la formació considera ‘molt greu’ que encara no s’hagi concretat el projecte executiu del tren convencional. Segons sembla, hi hauria un projecte bàsic elaborat el 2006, però no s’ha avançat més des de llavors, i no és clar que els estudis fets en aquest projecte siguin encara vigents.

La CUP ha alertat del perill que s’acabi descartant executar cap projecte per al tren convencional, i que s’acabin mantenint les infraestructures actuals tal i com estan. ‘Ens haurem gastat milions d’euros per fer arribar una línia d’alta velocitat que no ens aporta res, i llavors no hi haurà diners per millorar la línia del convencional i la xarxa de rodalies, que és el que vertaderament necessitem’. En aquest sentit, caldrà esperar a veure si els Pressupostos de l’Estat espanyol per al 2012 preveuen alguna partida per al convencional.

Navarro ha declarat que ‘hem de seguir lluitant pel tren convencional, i sobretot fer costat als veïns i veïnes de la nostra ciutat. Estem davant de l’obra més important del segle XXI a la ciutat; unes obres costoses i complexes que generen un suplici als veïns que les han de patir. Estrès, preocupació, pèrdues econòmiques, pèrdua de qualitat de vida… no podem deixar a la nostra gent sola’.

Queixes per retard de la reunió amb la ministra

La CUP també s’ha mostrat queixosa pel retard de la reunió amb la ministra espanyola de Foment, Ana Pastor (PP), que s’arrossega des de l’estiu, quan el titular del Ministeri era José Blanco (PSOE). D’alta banda, en la trobada d’ahir amb diputats i senadors es va acordar celebrar reunions bimensuals per fer un seguiment de l’estat de la qüestió. Finalment, durant la reunió Navarro va expressar la necessitat que diputats i senadors siguin presents, també, en l’Audiència Pública sobre el projecte ferroviari que s’ha celebrar pròximament a Girona, ‘per tal que ciutadans i electes puguin mantenir un debat i que la informació sigui el màxim de fluida i transparent’.

20 de març de 2012