La CUP continua amb la seva gira internacional per explicar el procés català

La CUP ha viatjat aquests darrers dies a Equador i Veneçuela, en una segona part de la gira llatinoamericana que va començar el febrer a […]


La CUP ha viatjat aquests darrers dies a Equador i Veneçuela, en una segona part de la gira llatinoamericana que va començar el febrer a Argentina i Bolívia. El motiu dels viatges al continent americà és el d’explicar els motius de la consulta, l’escenari polític que es pot produir amb la seva possible prohibició i el projecte de ruptura democràtica i procés constituent que defensa la CUP per als Països Catalans.

En el cas d’Equador, la CUP va poder entrevistar-se amb la Secretaria per Europa del Ministeri d’Afers Exteriors, la presidenta de l’Assemblea Nacional, la Comissió de Política Internacional de l’Assemblea Nacional i amb diversos diputats de la coalició de govern. El diputat Quim Arrufat també va oferir dues conferències públiques: una dirigida a organitzacions socials que es va realitzar a la seu de les Joventuts Comunistes de l’Equador, i una altra celebrada a la Facultat Llatinomaericana de Ciències Socials.

A Veneçuela, la CUP va mantenir reunions informatives amb el Partit Socialista Unit de Veneçuela, el Partit Comunista de Veneçuela, la vicepresidenta de l’Assemblea Nacional, el Ministeri d’Afers Exteriors i diversos diputats de l’Assemblea, així com amb periodistes.

Tant a Equador com a Veneçuela, la delegació de la CUP també s’ha interessat per conèixer de prop l’aplicació de lleis com la de mitjans, de l’economia popular i cooperativa, del treball, de les comunes, dels preus justos, així com els programes socials d’ambdós governs destinats a habitatge públic i extensió de l’educació universitària, entre d’altres.

10 de juny de 2014