La CUP fa una crida a la mobilització massiva durant la diada per garantir les urnes el 9 de novembre

La diputada de la CUP-AE, Isabel Vallet, ha fet avui una crida a “mobilitzar-se massivament aquesta diada” amb una missatge clar a l’Estat espanyol i […]


La diputada de la CUP-AE, Isabel Vallet, ha fet avui una crida a “mobilitzar-se massivament aquesta diada” amb una missatge clar a l’Estat espanyol i al Govern de la Generalitat “el referèndum s’ha de celebrar tant sí com no. No acatarem cap prohibició per part de l’Estat i no acceptarem cap dilació per part del govern català”. La diputada ha recomanat govern català “que si no es veuen capaços de fer complir el mandat popular de celebrar el referèndum independentista, que pleguin!” 

Isabel Vallet ha fet aquestes declaracions en l’acte de presentació dels actes de la CUP al voltant de la diada nacional de l’Onze de Setembre. Vallet ha estat l’encarregada de presentar el manifest de la CUP per la diada en el que es destaca que «els Països Catalans es troben en una cruïlla històrica» i que «després d’un llarg cicle de mobilitzacions al Principat, l’11 de setembre d’enguany es presenta com una oportunitat per sortir massivament al carrer i exigir al Govern de la Generalitat la celebració del Referèndum per la independència el 9 de novembre». La CUP vol que es celebri el referèndum «al marge de les imposicions de Rajoy, de les suspensions del Tribunal Constitucional espanyol, de les amenaces de l’Estat» i es fa una crida al Govern de la Generalitat de Catalunya «a desobeir l’Estat, a convocar i celebrar la consulta i a complir amb els resultats». En el manifest també apunta que «construir un país nou passa per capgirar l’ordre econòmic, el sistema polític, l’ordre social i patriarcal» i que «un país nou passa per superar el capitalisme o el capitalisme ens superarà».

Per las seva banda, Enric Stern de la Territorial de la CUP de Girona, ha estat l’encarregat d’anunciar que l’organització celebrarà centenars d’actes per tot Catalunya en motiu de l’onze de setembre sota el lema «9-N guanyem el referèndum, guanyem la independència per canviar-ho tot»  i ha destacat les mobilitzacions més importants que són les que es faran a Girona (12:00h Plaça del Vi), Lleida (12:00h Plaça Paeria), Mataró (12:00h Plaça Miquel Biada), Reus (19:30h Plaça del Mercat Central ) i Barcelona (18:30h Plaça Tetuan). Enguany l’esquerra independentista ha canviat l’hora i el lloc de convocatòria de Barcelona (històricament ha sortit sempre de plaça Urquinaona) per poder fer compatibles la participació a la V i a la manifestació. 

Per altra banda també s’ha anunciat la participació dels diputats de la CUP a les diverses mobilitzacions. Isabel Vallet participarà a l’homenatge a Gustau Muñoz organitzat per Arran a Barcelona (10:30h carrer Ferran) i al vespre es desplaçarà a Reus per participar a la manifestació del Camp. Per la seva part, David Fernàndez també participarà a l’acte d’homenatge a Gustau Muñoz i a la tarda participarà a la manifestació convocada a Barcelona. Finalment el diputat Quim Arrufat participarà a la manifestació que es celebrà al migdia a Lleida i al vespre serà l’encarregat de fer el parlament al Fossar de les Moreres de Barcelona. A banda dels actes organitzats per la CUP, els tres diputats participaran a la V convocada per l’Assemblea Nacional Catalana a Barcelona. 

Per acabar, Maria Rovira de la Territorial de Barcelona de la CUP, ha anunciat que durant el transcurs de la mobilització de la V la CUP repartirà 200.000 cartells que apel·len a la desobediència davant de la prohibició del referèndum. El cartell porta imprès per una cara el lema «9N: referèndum tant sí com no! Desobediència!» i darrera porta un text on es fa una crida a  «sumar tots els sectors populars i les reivindicacions socials a la causa de l’autodeterminació i la independència’ ja que ‘aquesta aliança és la garantia que aquest desafiament democràtic tirarà endavant’. El text també assegura que el 9 de novembre hi haurà referèndum i que «el 10 de novembre caldrà fer valer el resultat’.  Per tal de poder dur a terme aquesta acció s’han previst 20 punts de repartiment en els diferents trams de la V amb la participació de més de 250 persones fent la distribució entre les 15 i les 17 hores. 

4 de setembre de 2014