La CUP fa una crida a secundar les mobilitzacions d’aquest cap de setmana a Girona i Perpinyà

El dissabte al matí hi ha convocada una manifestació contra les retallades a Girona, i a la tarda la capital nord-catalana acull la marxa que […]


El dissabte al matí hi ha convocada una manifestació contra les retallades a Girona, i a la tarda la capital nord-catalana acull la marxa que clourà el Correllengua d’enguany

La CUP ha fet una crida a la ciutadania gironina per tal que participi en les mobilitzacions que hi ha convocades aquest cap de setmana a les nostres comarques. D’una banda, el dissabte 5 al matí a Girona se celebrarà una manifestació a favor dels drets socials i en contra de les retallades. La marxa, convocada per la Plataforma Prou Retallades! amb el suport de diferents moviments en lluita en àmbits com la sanitat o l’ensenyament de les comarques gironines, sortirà a les dotze del migdia de Correus.

Igualment, el mateix dissabte a la tarda hi ha convocada la tradicional manifestació a Perpinyà, en motiu de la cloenda del Correllengua 2011. Sota el lema ‘1659-2011, continuem resistint’, la marxa començarà a les quatre de la tarda de la capital nord-catalana, i hi haurà actes fins al vespre. Durant els darrers temps aquesta manifestació ha esdevingut un dels actes més multitudinaris en defensa de la llengua i cultura catalanes que se celebra anualment a Catalunya Nord, i ha servit també perquè catalans del nord i del sud reivindiquin, conjuntament, el marc nacional dels Països Catalans, més enllà de les fronteres imposades entre els estats espanyol i francès.

Suport a les accions en defensa de la sanitat pública

Per la seva banda el passat dimecres el regidor la CUP, Jordi Navarro, va acudir a la seu de la Generalitat a Girona per donar suport a l’acció simbòlica que el moviment contra el tancament dels CAPs i en defensa de la sanitat pública a la comarca de la Selva van realitzar ahir. Els organitzadors de l’acció van tornar a reivindicar que se’ls facilitin dades reals que justifiquin el tancament nocturn dels CAPs de la comarca, i van reclamar una reunió amb el delegat de Salut a Girona, Josep Trias. Després de dues hores, l’acció es va donar per finalitzada, i totes les persones presents, inclòs el regidor de la CUP, van ser identificades pels Mossos d’Esquadra.

4 de novembre de 2011