La CUP critica al Govern que la Generalitat no tingui un recull oficial de dades sobre la repressió

La CUP Crida Constituent exigeix al Govern de la Generalitat que elabori un mapeig amb dades oficials de la repressió que s’ha patit a Catalunya des de l’inici del procés d’autodeterminació, que es personi com a acusació particular a totes aquelles causes que vulneren drets civils i polític i que deixi de reprimir els moviments socials i retiri l’acusació particular d’aquelles causes que criminalitzen la protesta.


Tot i que des de l’inici de l’actual legislatura s’han constituït al Parlament de Catalunya la Comissió d’Estudi sobre els drets civils i polítics i la Comissió d’investigació sobre l’aplicació de l’article 155 i el Govern de la Generalitat ha obert una oficina pels drets civils i polítics, un espai de diàleg amb partits, un Consell per la República i un Consell assessor per l’impuls del Fòrum Cívic i Social pel debat constituent, la Generalitat continua sense tenir dades oficials de les milers de persones que han estat represaliades des de l’inici del procés d’autodeterminació de Catalunya. 

Per aquest motiu durant el ple celebrat avui, la CUP Crida Constituent ha preguntat al president de la Generalitat Quim Torra, que de què han servit tots aquests espais, organismes i comissions, o tots els mitjans dels que disposa el govern si no existeixen dades oficials sobre totes les persones que han estat identificades, detingudes o encausades des de l’inici del procés del referèndum de l’1 d’octubre fins a dia d’avui. 

Per altra banda, la CUP-CC també ha exigit que el Govern que:

  1. S’elabori una cartografia de la repressió que s’ha viscut a Catalunya des de que s’inicià el procés del referèndum de l’1 d’octubre, que sigui accessible per a tothom.
  2. Que la Generalitat es personi com a acusació particular a totes aquelles causes que suposen  una vulneració dels drets civils i polítics del nostre poble. 
  3. Que la Generalitat deixi de reprimir els moviments socials amb violència policial i actuacions judicials i retiri la seva acusació particular de totes aquelles causes que reprimeixen i criminalitzen la protesta i la dissidència política.

En un moment tan greu i a les portes del judici contra el dret a l’autodeterminació, la CUP-CC espera que el Parlament i el seu Govern mostrin una fermesa institucional el més àmplia possible i que deixin la lluita electoralista per concentrar-se en respondre a la voluntat del poble. 

23 de gener de 2019