La CUP davant l’enorme mobilització i la intel·ligent resposta popular a la sentència contra el dret a l’autodeterminació

Davant l’enorme mobilització i la intel·ligent resposta popular la sentència contra el dret a l’autodeterminació, des de la CUP volem fer públic:   La nostra […]


Davant l’enorme mobilització i la intel·ligent resposta popular la sentència contra el dret a l’autodeterminació, des de la CUP volem fer públic:
 

  • La nostra felicitació a les organitzacions que han treballat tenaçment per l’èxit de les mobilitzacions d’aquesta setmana: I-CSC, IAC, Òmnium, ANC, CDR i Tsunami Democràtic.
  • Les mobilitzacions són un acte massiu de desobediència civil sense precedents al sud d’Europa en les darreres dècades, són una esmena a la totalitat al Règim del 78 i a la situació d’excepcionalitat democràtica i política que viu Catalunya.
  • Les mobilitzacions responen a una constatació del fracàs de l’Estat espanyol com a projecte democràtic: desenes d’anys de condemna contra uns líders polítics i socials que van promoure l’organització d’un referèndum d’autodeterminació són en realitat una sentència definitiva contra el caràcter suposadament democràtic de l’Estat espanyol.
  • Expressem la nostra denúncia i condemna a les gravíssimes i violentes actuacions policials, tant de la Policia Nacional (amb detencions arbitràries, càrregues indiscriminades, emprant material que està expressament prohibit pel Parlament de Catalunya,…) com dels Mossos d’Esquadra (amb clares mostres de males praxis: atropellaments de manifestants, ús d’armament prohibit, missatge de connivència amb l’extrema dreta, etc) fet que ens fa posar en tela de judici la professionalitat d’ambdós cossos policials, que semblen més proclius a estendre el terror i la violència pels carrers de les nostres ciutats. 
  • Demanem el relleu de tota la cúpula policial catalana, des del Conseller Buch fins els alts càrrecs del Departament, per la seva incapacitat de tenir un control efectiu sobre els Mossos, els quals vulneren constantment els protocols d’actuació, i de garantir el dret fonamental a la protesta. 
  • Demanem una resposta política clara: autodeterminació i amnistia.
  • En aquest context, des de la CUP ens comprometem a treballar per estar a l’alçada de la resposta popular. 

Fem una crida a la dignitat, a la desobediència civil i a perseverar en la mobilització massiva i sostinguda en el temps. Demostrarem, com ja hem fet en innombrables ocasions que no ens rendim en la defensa dels nostres drets.

 

18 d'octubre de 2019