La CUP decideix no concórrer a les eleccions europees

Després de diverses setmanes de debat intern i de consultar-ho amb el moviment popular del país a través d’un cinquantena d’assemblees obertes, finalment la CUP […]


Després de diverses setmanes de debat intern i de consultar-ho amb el moviment popular del país a través d’un cinquantena d’assemblees obertes, finalment la CUP ha decidit no concórrer a les eleccions europees del proper 25 de maig. La decisió s’ha pres avui e el Consell Polític de la CUP, que és el màxim òrgan de deliberació i decisió política entre Assemblees Nacionals i que és format per representants de cadascuna de les Territorials de la formació.

La decisió de no concórrer a aquestes eleccions europees respon al fet que la CUP no ha observat una demanda específica per part de la majoria de l’esquerra independentista ni dels moviments populars a l’hora d’intervenir al Parlament Europeu. La Unió Europea és un espai antidemocràtic que imposa la privatització dels serveis públics, la dictadura del deute i la preservació del interessos del capital i dels estats. Davant el cada vegada major descrèdit de la Unió Europea i davant la manca d’una agenda política concreta per part del moviment popular a aportar a les institucions europees, a diferència d’altres moviments d’alliberament d’altres nacions de l’estat, la CUP ha decidit en aquesta ocasió no acudir a aquestes eleccions per denunciar aquest sistema opac i antidemocràtic.

En els propers mesos, la CUP continuarà prioritzant el treball polític basat en l’impuls d’iniciatives populars àmplies orientades a reforçar el projecte de la unitat popular. Avui aquest treball polític és prioritari per la CUP.

Més enllà d’haver decidit no presentar una candidatura electoral a les properes eleccions europees, la CUP acabarà de perfilar properament el paper que la formació pot tenir en el context de la campanya.

9 de març de 2014