La CUP demana més implicació a l’Ajuntament en el cas de les calderes espatllades

La formació reclama que el consistori demani explicacions a Gas Natural pels prejudicis causats, i que es reforci el servei de l’OMIC per a facilitar […]


La formació reclama que el consistori demani explicacions a Gas Natural pels prejudicis causats, i que es reforci el servei de l’OMIC per a facilitar que els cituadans afectats demanin indemnitzacions a l’empresa

La CUP de Girona durà al Ple municipal del dilluns que ve en forma de pregunta la problemàtica de les calderes espatllades durant l’onada de fred de la setmana passada, que va afectar centenars de famílies gironines. La formació reclama a l’equip de govern més implicació en la problemàtica, i que surti clarament en defensa de les ciutadanes i ciutadans afectats. Concretament, la CUP vol que l’Ajuntament de Girona demani explicacions a Gas Natural per les problemàtiques amb el subministrament.

D’altra banda, la formació ha demanat que es reforci el servei de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), i que es faciliti l’assessorament i informació de totes les famílies afectades, per tal que puguin reclamar les indemnitzacions pertinents a l’empresa. En aquest sentit, la CUP ha aclarit que els usuaris afectats no només tenen dret a demanar que se’ls aboni el cost de la reparació de la caldera, cosa que s’ha de gestionar directament amb l’empresa, sinó que també poden reclamar indemnitzacions pels dies que hagin passat sense el servei. Aquesta segona gestió és la que s’ha de canalitzar a través de l’OMIC.

El portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha assegurat que aquests dies ha rebut múltiples missatges de veïnes i veïns afectats, que ‘s’han mostrat queixosos i un pèl desemparats pel tímid suport rebut per l’Ajuntament’. ‘En aquest casos el consistori ha de fer una tasca proactiva, i liderar la reacció davant d’una problemàtica que ha afectat moltíssimes famílies de la nostra ciutat, i tenim la sensació que s’ha actuat tard i de manera poc activa’. Finalment, la CUP s’ha posat a disposició tant de l’equip de govern com de la ciutadania afectada per tal de col·laborar en allò que sigui necessari.

10 de febrer de 2012