La CUP demana que el Ple del setembre es faci en algun barri de la ciutat de Girona

El grup municipal insta Puigdemont a realitzar els plens de forma itinerant, una mesura que tant la CUP com CiU duien al programa electoral El […]


El grup municipal insta Puigdemont a realitzar els plens de forma itinerant, una mesura que tant la CUP com CiU duien al programa electoral

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Girona ha fet arribar una proposta a l’Alcalde i la resta de grups, en què es demana que el Ple del mes de setembre es traslladi en algun barri de la ciutat. La CUP fa anys que reclama la mesura de realitzar les sessions plenàries a diferents àrees de la ciutat de forma itinerant, i ha recordat que CiU també va incorporar aquesta proposta en el seu programa electoral. Igualment, la CUP també proposa que en l’ordre del dia s’incorpori un punt referent a aspectes i problemàtiques concretes del barri on es realitzi el Ple.

En aquest sentit, la CUP ha reclamat que s’aprofiti la reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que es va aprovar en el passat ple, per tal d’incorporar-hi la figura dels Plens itinerants i facilitar aquesta pràctica. Actualment el ROM no impedeix celebrar Plens fora de l’Ajuntament, però limita aquest supòsit a casos en què per raons extraordinàries degudament justificades a la convocatòria l’Alcalde estimi convenient celebrar-les en un altre indret, sempre que hi estigui d’acord la Junta de Portaveus (Art. 16).

La formació considera que aquesta pot ser una bona fórmula per apropar la política municipal a la ciutadania, i afavorir el contacte i la interacció dels representants municipals amb les veïnes i veïns dels diferents barris de la ciutat. El portaveu de la CUP, Jordi Navarro ha expressat que ‘en aquests temps de desafecció i desconfiança envers la política institucional, és necessari buscar fórmules imaginatives i participatives per apropar l’Ajuntament a la ciutadania, i aquesta en pot ser una’.

9 d'agost de 2011