La CUP demana més recursos per a la gestió de la Devesa de Girona

La formació presenta al·legacions per impedir la retallada en matèria ambiental i de gestió d’espais naturals prevista en el pressupost pactat entre CiU i PP […]


La formació presenta al·legacions per impedir la retallada en matèria ambiental i de gestió d’espais naturals prevista en el pressupost pactat entre CiU i PP

La CUP de Girona ha presentat diverses al·legacions als pressupostos municipals de l’Ajuntament de Girona per al 2012, amb l’objectiu d’evitar la retallada que preveu l’equip de govern pel que fa a la gestió de la Devesa. La CUP ha recordat que tot just fa uns mesos el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció en què es proposava la implementació d’un Pla Especial per posar fi a la deixadesa que aquesst parc urbà pateix històricament. En aquest sentit, el portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, s’ha preguntat com pensa desenvolupar l’equip de govern aquest pla, ja que les partides previstes per a la gestió de la Devesa han disminuit respecta a altres exercicis.

Concretament, la CUP ha demanat que s’incrementi la dotació de les partides Adaptació de zones verdes, Manteniment d’espais naturals, Manteniment Devesa i Pla Devesa. Cal tenir en compte que aquestes partides han patit retallades que arriben fins al 55%, en alguns casos. Segons Navarro, poca dotació pressupostària per a la Devesa ens fa sospitar que les polítiques ambientals i la gestió d’espais naturals no són una prioritat d’aquest govern. Per això, el portaveu ha reclamat que l’equip de govern actuï amb celeritat a l’hora d’elaboració i desenvolupar el Pla que ha de gestionar la Devesa en el futur.

Prioritzar les polítiques ambientals

Altres al·legacions de la CUP van encaminades a prioritzar les polítiques ambientals, que segons la formació han perdut molt de pes en el pressupost que van aprovar inicialment el PP i CiU el passat 30 de gener. Així, la CUP ha demanat que es rectifiquin les retallades que han patit partides com Inspecció i qualitat ambiental, Promoció de la sostenibilitat, Gestió energètica o Tractament de residus. La formació també ha denunciat la desaparició de la partida destinada al Pla Energètic. Navarro ha declarat que ‘les polítiques ambientals tenen una gran importància estratègica’, i que Girona cauria en un ‘greu error’ si es deixen de prioritzar les actuacions en matèria de gestió de residus o energia, per exemple.

23 de febrer de 2012