La CUP demanarà explicacions per l’actuació dels Mossos en els actes de Les Santes de Mataró

El desplegament policial i la presència de Felip Puig, conseller d’Interior i màxim responsable polític de la repressió i de les càrregues policials contra el […]


El desplegament policial i la presència de Felip Puig, conseller d’Interior i màxim responsable polític de la repressió i de les càrregues policials contra el moviment social dels ‘indignats’, han deslluït l’ambient festiu i pacífic de la festa major de Les Santes. 

 

Després del parèntesi dels últims dos anys el seguici de l’Anada a Ofici de Les Santes va tornar a comptar amb la presència intimidatòria i desemesurada dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

 

Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra desplegats de manera ostentosa a l’entorn de l’Ajuntament i a l’entrada de la basílica de Santa Maria, van provocar situacions de tensió innecessàries amb les persones assitents als actes festius, moltes de les quals eren infants.

 

Els efectius dels Mossos, a diferència dels agents de la Policia Local, no anaven identificats, es van cobrir el rostre amb passamuntanyes, van barrar el pas i regirar les bosses de moltes persones que volien assistir a la Missa de les Santes i fins i tot van alterar l’actuació normal d’algunes de les figures de la ciutat, com l’Àliga i la Momerota.

 

Davant la gravetat dels fets, des de la CUP denunciem la manca de previsió del Govern muncipal i dels comandaments del Cos de Mossos d’Esquadra, que han contribuït a deslluir el caràcter cívic de la Festa Major de Mataró arguint la presència de moltes persones que, legítimament i de forma pacífica, manifestaven la seva discrepància política davant la presència del conseller Felip Puig i dels regidors xenòfobs de l’Ajuntament de Mataró.

 

Conseqüentment, la CUP traslladarà el malestar de la ciutadania i demanarà explicacions al  Sr. Joan Mora, Alcalde de Mataró, i a la Sra. Núria Calpe, regidora de Via Pública, exigint-los que posin fi als desplegaments policials intimidatoris durant els actes festius de la nostra ciutat.

 

Assemblea de la CUP

Mataró, 28 de juliol de 2011

28 de juliol de 2011