La CUP denuncia que podria haver més factures com les d’INNOVA a Manté

Arran de la informació publicada avui al diari El País, amb el titular “Josep Prat usó INNOVA para pagar 13.000 euros al mes a un […]


Arran de la informació publicada avui al diari El País, amb el titular “Josep Prat usó INNOVA para pagar 13.000 euros al mes a un exdirector de CatSalut”, la CUP ha denunciat un cop més les sospites que té de diferents irregularitats comeses a través d’INNOVA -que ja ha portat a mans de la fiscalia i del Tribunal de Cuentas- i els obstacles que l’actual govern –especialment la senyora Teresa Gomis- està posant a la CUP per accedir a informació de les empreses que podrien ser susceptibles de constituir un delicte.

 

David Vidal ha explicat en roda de premsa, que avui mateix la CUP ha presentat a la fiscal -que ja ha obert investigacions en relació als escrits presentats anteriorment sobre INNOVA i el senyor Josep Prat- un recull de premsa sobre les possibles factures cobrades pel senyor Manté a INNOVA i diferent documentació que mostra la relació entre el senyor Manté i el senyor Prat.

 

Vidal ha recordat que el senyor Manté era el president de l’empresa –amb capital municipal reusenc- SHIROTA FUNCTIONAL FOOD, la qual està sent investigada pel Tribunal de Cuentas a instància de la CUP, a més d’ocupar diferents càrrecs de responsabilitat com el de director de Servei Català de la Salut, director del Consorci Hospitalari de Catalunya i haver estat tinent-alcalde de l’Ajuntament de Mataró en diferents èpoques.

Vidal ha explicat que “si es demostra la denúncia d’El País estem davant d’un escàndol d’importants consideracions i, més, tenint en compte la situació de crisi i retallades de drets i serveis que estem vivint”. I, alhora, ha denunciat que “demanem un cop més a l’Ajuntament que rectifiqui en la seva actitud de no donar-nos la informació que demanem, ja que no entenem com alguns mitjans de comunicació hi poden tenir accés i a nosaltres se’ns està negant”. Si la dinàmica continua així “no descartem demanar la dimissió de la senyora Gomis ja que entendríem que ens està amagant informació per encobrir presumptes delictes”. Com ja comença a ser habitual, també ha denunciat “què feia l’actual govern quan estava a l’oposició. Des de la CUP estem fent d’oposició de l’actual govern i de l’anterior”.

Per altra banda, Vidal ha comentat que a la propera Junta de Portaveus presentarà una proposta de declaració “anti-corrupció”, basant-se en la que l’any 2010 va presentar la CORI i va ser aprovada per unanimitat per tots els partits de l’anterior legislatura. En aquesta s’especificava que l’Ajuntament es posicionaria com a acusació particular davant de possibles delictes que afectessin els diners del Consistori.

Per últim, Vidal s’ha solidaritzat amb els companys i companyes de la revista Cafè amb Llet, les quals van anar a declarar la setmana passada a la Ciutat de la Justícia acusats de danyar l’honor del senyor Via. Un assessor d’Artur Mas, l’advocat del qual era Francisco José María Sánchez antic secretari d’INNOVA, des de 2001 a 2008. Vidal creu que les denúncies de la CUP de Reus, de Cafè amb Llei, la Plataforma Dempeus per la Sanitat Pública… “estem començant a descobrir diferents irregularitats en el sistema públic sanitari català, que poden esdevenir un dels majors escàndols de les darreres dècades a nivell autonòmic, en les quals hi ha persones com Josep Prat o Carles Manté”.

19 de juny de 2012