La CUP dóna suport a la marxa per l’educació pública

L’educació pública és l’objectiu d’una ofensiva sense precedents. En els últims 3 anys s’han reduït els pressupostos d’educació un 13,29% a Catalunya (706,62 milions d’euros), […]


L’educació pública és l’objectiu d’una ofensiva sense precedents. En els últims 3 anys s’han reduït els pressupostos d’educació un 13,29% a Catalunya (706,62 milions d’euros), un 7,32% a les Illes (58,71 milions d’euros) i un 7,57% al País Valencià  (335,95 milions d’euros).

A la vegada, s’està el·lititzant l’accés a la formació post-obligatòria, amb increments de taxes que arriben al 270% a les universitats així com l’escola bressol, a la qual moltes famílies treballadores dels Països Catalans no poden accedir. També existeix una clara ofensiva recentralitzadora plasmada en la LOMCE i en les agressions a la nostra llengua per part dels governs autonòmics, de l’Aragó, Balears i País Valencià. En últim lloc, es combina una estratègia de privatització, amb la gestió privada de centres públics, professionalitzant les direccions dels centres de primària i secundària i la futura dels rectorats a les universitats amb la precarització i acomiadaments amb l’objectiu d’eliminar qualsevol tipus de gestió democràtica dels centres.

LOMCE, LEC, estratègia 2015, Pla Bolonya, decret de llengües, decret de plantilles etc. No són més que eines de les classes dominants per evitar l’educació, la formació i l’accés al coneixement de les classes populars. No és cert que les retallades estan servint per reduir el dèficit i el deute, ans al contrari, es redueixen els pressupostos dels servies públics per rescatar bancs.

Com a CUP entenem l’educació com un dret social universal, des del bressol fins a universitat, en català, inclusiva, laica i popular. Animem a participar i col·laborar en totes les mobilitzacions que s’estan organitzant en aquests moments. La vaga indefinida a les Illes a partir del 13 de setembre contra el decret de llengües del govern Bauzà i les seves retallades, la marxa per l’educació que tindrà lloc al principat entre el 24 i el 31 d’agost i la concentració front el Departament d’Ensenyament de Catalunya contra el decret de plantilles que tindrà lloc el 30 d’agost.

Defensem l’educació pública i popular!
Defensem l’escola en català

23 d'agost de 2013