La CUP dóna suport a la plataforma Estudiants9N

La plataforma Estudiants9N s’ha constituït per mobilitzar les universitats i centres d’educació secundària en favor de la consulta sobre la independència convocada pel 9 de […]


La plataforma Estudiants9N s’ha constituït per mobilitzar les universitats i centres d’educació secundària en favor de la consulta sobre la independència convocada pel 9 de novembre. Aquest espai de mobilització ha fet públiques diverses convocatòries, entre les quals una vaga estudiantil el 7 i 8 d’octubre.

Celebrem la creació d’aquesta plataforma mobilitzadora, ja que entenem que precisament  la mobilització i la desobediència civil seran el que pressionarà perquè les institucions catalanes desobeeixin la legalitat espanyola i obeeixin el mandat popular de votar el 9 de novembre.

Des de la CUP, donem suport a Estudiants9N i animem els i les estudiants dels Països Catalans a participar a les convocatòries que ha fet:

Dijous 2 d’octubre: Jornada de lluita i manifestació central a Barcelona (a les 18.30h a la plaça Universitat).

El 7 i 8 d’octubre: Vaga estudiantil (dimarts 7 a les 12h concentració davant dels ajuntaments i dimecres 8 manifestació unitària a la tarda a Barcelona).

Dret a decidir, també en educació

La lluita social i la lluita nacional són indestriables. I en aquest moment històric les estudiants ens mostren el camí: “Defensar el dret a decidir no és més que el primer pas per seguir en el camí de poder decidir també sobre la resta d’aspectes de les nostres vides, també en educació. És l’oportunitat per aconseguir l’educació pública, gratuïta, democràtica, de qualitat i d’accés universal; una educació que el moviment estudiantil porta defensant des de fa temps”.

Tal i com expressen des del SEPC (sindicat de l’esquerra independentista que participa a Estudiants9N), “entenem que el procés independentista no és una condició suficient per construir l’educació que el poble català necessita de per si, però que és una condició necessària per obrir una via a partir de la qual haurem de seguir lluitant per tal de construir una educació del poble i per al poble, una educació pública, popular, catalana, antipatriarcal i de qualitat per la totalitat dels territoris que conformen els Països Catalans”.

1 d'octubre de 2014