La CUP dóna suport a la vaga nacional d’ensenyament de demà

Demà, arreu dels Països Catalans, hi ha convocada una vaga en l’ensenyament secundari i universitari, promoguda pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i els […]


Demà, arreu dels Països Catalans, hi ha convocada una vaga en l’ensenyament secundari i universitari, promoguda pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i els sindicats de professors/es i treballadors/es administratius. A Reus, es realitzarà una concentració DEMÀ A LES 7 DEL VESPRE DAVANT L’AJUNTAMENT, promoguda pels nuclis del SEPC a l’IES Domènech i Montaner i IES Gabriel i Ferrater. Us hi esperem!

A continuació, us reproduïm el comunicat de suport de la CUP nacional a aquesta convocatòria:

La CUP dóna suport a la vaga d’estudiants, professorat i administratius convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública arreu dels Països Catalans aquest 28 de febrer i que ha estat anunciada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, pels estudiants, i per la Confederació General de Treballadors (CGT) i la Coordinadora Obrera Sindical (COS), en el cas de Catalunya, pel professorat.

Des de la CUP, de la mateixa manera que ho fa la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública, denunciem els processos d’elitització, mercantilització, precarització i privatització que estan vivint les universitats públiques catalanes.

El Procés de Bolonya, tan denunciat pel moviment estudiantil, va ser el primer pas del que avui ja és una realitat. Només en dos anys, les retallades han significat una pèrdua de més del 18% del pressupost, cosa que ha accentuat la situació d’endeutament de la majoria de les universitats catalanes. La pujada de taxes universitàries, la supressió o reducció d’ajudes i beques i més de 1.000 acomiadaments i/o expulsions de personal d’administració i serveis i de professorat en són algunes de les principals conseqüències.

I, com un reflex del què està passant en altres àmbits, no tan sols es tracta de retallades, sinó de l’aposta per la implantació d’un projecte neoliberal que, a la Universitat, es tradueix en la incorporació de finançament privat tant en la investigació com en el desenvolupament d’alguns estudis de postgrau, sota el pretext que no hi ha suficients diners públics. Tot això va acompanyat, a més a més, d’una aposta de redefinició dels sistemes de governança a les Universitats, amb la qual es pretén restar capacitat decisòria a la comunitat universitària donant més poder al govern de torn.

A la CUP, advoquem per un sistema universitari on el coneixement estigui en mans de les necessitats socials reals i al qual puguin accedir totes les persones de la nostra societat. Defensem també la democràcia dins de la Universitat i ens oposem a la situació de precarització i expulsió que estan vivint les treballadores i els treballadors de la Universitat, cosa que significarà la pèrdua de tota una generació de coneixement. Per tant, defensem una Universitat pública i democràtica, i donem el nostre absolut suport a la vaga i a les mobilitzacions d’aquest 28 de febrer. A continuació, les manifestacions i concentracions convocades:

– Barcelona: 12:30 h, a Pl. Universitat.

– València 12:00 h, a la Facultat de Geografia i Història (VAGA DE 48 h).

– Mallorca 19:00 h, davant de la Delegació de Govern.

– Tarragona: 12:00 h, davant de l’IES Martí Franqués.

– Girona: 12:00 h, davant del Rectorat.

– Lleida: 12:00 h, davant del Rectorat.

– Castelló 12:00 h, a La Farola (VAGA DE 48 h).

– Alacant 13:00 h, a La Mà.

– Igualada: 17:15 h, a Pl. Castells.

– Reus: 19:00 h. a Pl. del Mercadal.

– Berga: 17:00 h, a Pl. Sant Pere.

– Manresa 11:00 h, a Crist Rei.

– Cervera 12:15 h, a Pl. de la Universitat.

27 de febrer de 2013