La CUP du al Ple el malestar dels treballadors de PIVSAM

Una tercera moció de la CUP va ser aprovada en aquest darrer ple, celebrat dilluns 3 d’octubre. La moció havia estat redactada i consensuada per […]


Una tercera moció de la CUP va ser aprovada en aquest darrer ple, celebrat dilluns 3 d’octubre. La moció havia estat redactada i consensuada per la CUP amb els treballadors de PIVSAM, l’empresa pública vilanoavina de promoció econòmica i industrial que el nou govern volia fer desaparèixer quasi per complert. De fet, l’empresa ha presentat declaració d’insolvència davant dels jutjats, a l’espera de poder renegociar els nombrosos deutes pendents que l’Ajuntament no li ha pagat. En particular, el nou Auditori (3,5 milions) i l’IES Baixamar (4 milions). Els diners d’aquest darrer, per exemple, van ser gastats en despeses corrents per l’anterior govern tripartit.

La moció demana també el compromís (totes les forces polítiques l’aproven excepte el PP) de treballar per a la redacció d’un pla de viabilitat financera de l’empresa i reconducció dels seus objectius socials que permeti conservar la totalitat dels llocs de treball de l’empresa pública. La culpa del deute de PIVSAM, en tot cas, no es troba en la feina realitzada per l’empresa, sinó en el mal ús que n’ha fet el govern anterior i en l’esgotament de la que ha estat la seva principal funció els darrers anys: la planificació urbanística. És per això que la moció insta a reconduir els objectius socials de l’empresa cap a la promoció econòmica, turística i industrial de la ciutat i recorda que enviar l’empresa a un possible concurs de creditors (suspensió de pagaments) no beneficia en res la ciutadania ni l’Ajuntament, ja que suposaria la venda a preus irrisoris del patrimoni públic i l’endeutament igualment a llarg termini.

5 d'octubre de 2011