La CUP elabora un informe jurídic sobre les amenaces de Llanos de Luna

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP), a través de la seva Comissió de Juristes, ha fet arribar un informe jurídic sobre el contingut de les cartes […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP), a través de la seva Comissió de Juristes, ha fet arribar un informe jurídic sobre el contingut de les cartes enviades per la delegada del govern espanyol Llanos de Luna als municipis i als directors/es dels IES de Catalunya. Es tracta d’un dictamen jurídic sobre la nul·la eficàcia d’aquestes ordres; per manifesta incompetència i lectura errònia de la interlocutòria del TC, que ni prohibeix obrir locals de votació del nou 9N ni emana cap tipus d’ordre judicial al respecte. La CUP ha volgut recordar recordar que la Delegació del Govern, lluny de ser un òrgan imparcial, és una de les parts del conflicte i per tant, fem una crida a la calma, ja que el contingut de les cartes no és més que la manifestació de l’opinió personal de la delegada del govern a Catalunya.

Per tant, segons el nostre criteri, no es produeix en absolut cap delicte de desobediència ni per part dels alcaldes/esses ni dels directors/es de centre. Tanmateix, com tot dictamen jurídic és un parer professional sotmès a qualsevol altre millor fonamentat en dret.

Som plenament conscients que estem assistint a un conflicte eminentment polític, i que la operativa legal i judicial de l’Estat està al servei dels seus interessos, i en aquest sentit, l’única resposta possible és la de l’emplaçament a la dignitat col·lectiva i a la necessària defensa d’un dret polític fonamental. Així com reconeixem la fermesa que s’està mantenint i estem convençuts que la principal fortalesa que tenim en aquest moment és el desbordament democràtic que hi haurà de ben segur aquest diumenge al nostre país.

+ DESCARREGA’T L’INFORME JURÍDIC

7 de novembre de 2014