La CUP envia una carta a Espadaler i als Mossos exigint que el 9N permetin votar

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet arribar una carta al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, per exigir-li a ell i als 17.000 Mossos d’Esquadra que […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet arribar una carta al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, per exigir-li a ell i als 17.000 Mossos d’Esquadra que no impedeixen la voluntat popular de votar el 9N. El text, signat pels 101 regidors i regidores de la CUP,  els dos diputat i la diputada de la CUP-AE i el Secretariat Nacional emplaça els destinataris a que no impedeixin “un dret bàsic com el dret a votar”.

En la missiva, s’interpel·la directament al conseller i es mostra la preocupació per si l’impediment d’exercir el dret a vot “ve del propi Govern de la Generalitat. És a dir, que qui s’ha compromès a organitzar el procés participatiu, ho impedeixi. Entenem no només que seria incomprensible, sinó sobretot, fortament contestat i combatut”.  I es recorda “la vergonya que vam sentir” amb la imatge de la policia de la Generalitat actuant contra el Multireferèndum.

Finalment, la carta es dirigeix també directament als 17.000 agents dels Mossos d’Esquadra “perquè no obeeixin cap ordre que vagi contra la voluntat molt majoritària d’aquest poble d’anar a votar el diumenge”.

Carta oberta de la CUP al Conseller d’Interior Ramon Espadaler i al cos de Mossos d’Esquadra

Sr. Conseller Espadaler,

Com vostè sap, el proper diumenge dia 9 de novembre se celebra el procés participatiu impulsat pel Govern de la Generalitat perquè els ciutadans del principat expressem la nostra opinió sobre el futur polític d’aquest territori. La posició de la Candidatura d’Unitat Popular en aquesta votació és molt clara: SÍ a la independència, SÍ a canviar-ho tot.

El diumenge volem votar lliurement. Hi ha tot un poble que vol votar i ens preocupa enormement que algú ho pugui impedir. I més, si aquest impediment ve del propi Govern de la Generalitat. És a dir, que qui s’ha compromès a organitzar el procés participatiu, ho impedeixi. Entenem no només que seria incomprensible, sinó sobretot, fortament contestat i combatut.

Aquest procés cap a la plena sobirania de Catalunya arriba en un moment clau, l’ha forçat i fet possible la gent, i entenem que el Govern no està legitimat per a impedir-lo. La gent vol anar a votar diumenge. És per això que li exigim que cap membre de la policia de la Generalitat, cap membre dels Mossos d’Esquadra, actuï diumenge en contra que la gent s’expressi votant. Li exigim que no hi hagi cap quadre de comandament que doni ordres d’impedir un dret bàsic com el dret a votar. El poble ha decidit votar i cap Tribunal ni estament judicial  és més sobirà ni té la legitimitat de la pròpia gent per prohibir el dret a votar.  Ens neguem a veure Mossos d’Esquadra tancant col·legis electorals, retirant urnes, no volem repetir la vergonya que vam sentir al veure aquestes actuacions de la policia de la Generalitat ara fa menys de mig any en el Multireferèndum. És més, el que creiem que han de fer els Mossos d’Esquadra és vetllar per tal que agents provocadors i individus o grups d’ideologia feixista puguin actuar amb impunitat, com hem vist tantes vegades.

En el mateix sentit, aprofitem per fer un emplaçament als 17.000 Mossos d’Esquadra perquè no obeeixin cap ordre que vagi contra la voluntat molt majoritària d’aquest poble d’anar a votar el diumenge i siguin garants de l’exercici d’aquest dret bàsic.

El procés ha començat al poble i continuarà al poble. La CUP, diumenge, emplaça tota la militància a garantir la l’expressió democràtica de totes. El poble mana i el govern obeeix.

Atentament,

101 Regidors i regidores de la CUP
3 diputats de la CUP-Alternativa d’Esquerres
Secretariat Nacional de la CUP

6 de novembre de 2014

6 de novembre de 2014