La CUP esperona la participació en la consulta i demana obertament el SI a la independència

La Candidatura d'Unitat Popular ha volgut explicitar en una roda de premsa celebrada avui a Barcelona el seu ple suport a les consultes del proper […]


La Candidatura d'Unitat Popular ha volgut explicitar en una roda de premsa celebrada avui a Barcelona el seu ple suport a les consultes del proper 25 d'abril i fer una crida a la participació.

La formació independentista considera que l'actual context polític i social evidwncia un esgotament de l'actual estat de les autonomies i planteja un canvi de cicle que només, segons la CUP, pot dur-nos al camí de la independència.
La CUP ha volgut fer incís que defensa la sobirania del conjunt del territori nacional, els Països Catalans. Segons la CUP, les consultes sobre la independència són una de les mobilitzacions més importants d'encà la Transició i hi veu certs paral·lelismes amb aquell moment perquè es tracta d'un canvi de cicle, de l'esgotament d'un règim determinat, i per l'exercici integrador de les lluites obreres i democràtiques, com també, l'exercici integrador amb la població immigrada d'arreu. La CUP recorda que el reglament de les consultes permet el vot dels immigrants i majors de 16 anys, un segment de la població que les actuals lleis electorals vigents a l'estat espanyol no permeten exercir un dret tan elemental. I és per això, pel seu caràcter profundament democràtic, que la CUP ha donat suport a les consultes independentistes i s'ha implicat arreu del territori en la organització de les mateixes, des de la primera, la d'Arenys de Munt.
Adam Majó, membre del secretariat nacional de la CUP i regidor de la CUP a Manresa, ha exposat el posicionament inequívoc per la independència en un moment on, estem immersos en una conjuntura on, l'espectativa de la sentència del Tribunal Constitucional per l'estatut posa de manifest la caducitat de la via autonomista i l'encaix amb l'estat espanyol. Majó afirma que «la CUP està decidament per trencar amb el passat franquista» fent referència als elogis que el Sr. Samaranch està rebent després de la seva mort, i creu que, «en comptes de fer homenatges a personatges franquistes cal denunciar-ho i passar comptes». També ha fet referència al Jutge Garzón, tot dient que els mateixos que lli fan homenatges estan avui al Palau de Generelatitat fent costat a Samaranch.
Per la seva banda, Marçal Terrades, militant de la CUP de Girona, ha exposat el compromís de la CUP amb les consultes i la independència del país. La CUP ha participat en la organització de les consultes en aquesta tercera onada a ciutats i pobles com Girona, Manresa, Lleida, Capellades, Figueres, Granollers, Igualada, La Garriga, Martorell, Mollerussa, Navarcles, Olot, Pineda, Reus, Salt, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Feliu de Guixols, Sant Pere de Ribes, Tagamanent, Valls… . Terrades creu que les consultes són veritablement importants perquè «posen de relleu que a la nostra nació hi ha un desencaix amb l'Estat, que hi passa alguna cosa, i ara ja no es pot ajornar».
22 d'abril de 2010