La CUP exigeix aturar l’empresonament d’en Karim

La CUP impusarà mocions als ajuntaments i demana la derogació de les penes multa. En Karim és un jove vilanoví que ja fa molts anys […]La CUP impusarà mocions als ajuntaments i demana la derogació de les penes multa. En

Karim és un jove vilanoví que ja fa molts anys que milita a l’esquerra

independentista. L’any 2007 va formar part de la llista electoral de la

Candidatura d’Unitat Popular a Vilanova i la Geltrú.  (llegiu la moció al final de la notícia)

El 15 de novembre del 2008, el dia que el G-20 es reunia a Washington, fou detingut a Barcelona per agents de paisà de la Guàrdia Urbana, després de participar a la manifestació de protesta contra les polítiques que els governs mundials estaven aplicant contra la crisi. Fou acusat d’una agressió contra un agent dels Mossos d'Esquadra. Al judici hi van declarar 5 agents dels dos cossos, que no van aportar-ne cap prova, i que ni tan sols van fer esment a un vídeo dels fets enregistrat per ells on en Karim no hi apareixia. Amb algunes contradiccions, tots 5 van declarar que en Karim havia corregut cap al cordó policial, havia saltat, i a l'aire, havia clavat tres cops de peu a diferents parts del cos de l'agent, i que quan aquest es va ajupir, encara el va intentar arrossegar entre els manifestants, trencant-li un intercomunicador. Finalment, fou condemnat a 100 dies de presó, eludibles pel pagament de 400 €, a més d’unes indemnitzacions a l'agent dels Mossos d’Esquadra, i a la Generalitat.

En Karim ja ha rebutjat substituir la pena de presó per l'equivalent en diners, perquè no reconeix la justícia de la sentència i perquè no es vol sotmetre al xantatge de les penes multa (pagar per eludir la presó). Per això, avui, es troba en una situació en què és probable que en els pròxims mesos o setmanes se li comuniqui l’ordre d’entrada a presó.

Davant d’això, la Candidatura d’Unitat Popular hem decidit solidaritzar-nos plenament amb en Karim, i amb el conjunt de l’esquerra independentista, que és el moviment al qual milita el jove vilanoví, i emprendre un seguit d’accions orientades a donar suport a la campanya per eludir el seu empresonament.

En els propers dies, la Candidatura d’Unitat Popular proposarà l’entrada al Ple Municipal d’una moció en contra de l’empresonament d’en Karim, allà on la CUP hi sigui present.

Per altra banda, la CUP vol anunciar públicament que ens posem a la disposició d’Alerta Solidària i de la Coordinadora Antirepressiva del Garraf per dur a terme les accions que calgui per evitar el seu empresonament.

Finalment, volem instar a la societat catalana a solidaritzar-se amb en Karim i amb totes aquelles persones que lluiten contra la injustícia que suposa governar a favor d’aquells que han provocat la crisi, i d’esquenes a aquells i aquelles que més la pateixen. I coherentment amb això, seguirem exigint la derogació de les penes-multa, una mesura legal classista i injusta.

Aturem l’empresonament d’en Karim!

Candidatura d'Unitat Popular


Secretariat Nacional


 


 


====================


 


MOCIÓ QUE PRESENTA LA CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR (CUP) CONTRA L’EMPRESONAMENT D’EN KARIM AKBIH VERDAGUER

El passat 15 de novembre de 2008 els líders dels països més rics del món van reunir-se a Washington per a celebrar una cimera econòmica mundial amb l’objectiu d’acordar les bases per a les reformes econòmiques necessàries davant la situació de crisi econòmica mundial. Paral·lelament, a Barcelona com a bona part de les grans ciutats del país i d’arreu del món, els moviments socials van cridar la població a mobilitzar-se per mostrar el rebuig popular a unes mesures econòmiques que fins ara només s’han traduït en l’entrega gratuïta de diner públic als bancs i corporacions financeres, per una suma que, només als Estats Units, multiplica per 8 els diners que l’ONU estima necessaris per a complir amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, és a dir, per acabar amb la pobresa en què viu la major part del món.

En Karim Akbih i Verdaguer, veí de Vilanova i la Geltrú i militant independentista, va participar d’aquestes manifestacions a Barcelona, sota el lema “que la crisi la paguin els rics”. En Karim sostenia una pancarta, quan la manifestació va arribar a les portes del Banc d’Espanya, a Plaça Catalunya, i es van produir moments de tensió entre manifestants i policia antiavalots -que no van derivar en res més- per tal d’evitar que els manifestants aboquessin fems a l’entrada del Banc, a tall d’acció simbòlica.

Més tard, aquella mateixa tarda, en Karim era obligat a baixar del metro, lluny del lloc de la manifestació, a requeriment de dos agents de paisà de la Guàrdia Urbana, que van cridar els Mossos, els quals després de les pertinents comprovacions van endur-se el jove detingut a la famosa Comissaria de Les Corts, on hi va restar detingut fins l’endemà. A en Karim se l’acusa d’una violència inusitada contra els agents antiavalots dels Mossos, malgrat que la cinta de vídeo presentada al judici no recull en absolut cap moment d’una tensió semblant, ni encara menys la presència d’en Karim en aquells suposats cops. Probablement calia criminalitzar els manifestants, per la por que una onada de mobilitzacions s’estengui a mesura que la crisi avança.

L’11 de desembre de 2008, el Jutjat núm. 13 de Barcelona, enmig d’un fort desplegament de mitjans i personal per part de l’Ajuntament de Barcelona i del cos de policia dels Mossos d’Esquadra, va condemnar en Karim a 100 dies de presó, eludibles pel pagament de 400€, declarant-lo culpable de faltes de desordres públics i de lesions a un agent dels Mossos. A més, la sentència el condemna a pagar una indemnització al Mosso, la reparació del seu transmissor i les despeses del judici. Aquesta sentència és ferma en haver-se desestimat el recurs presentat a l’Audiència Provinical de Barcelona.

L’objectiu de les lleis i dels processos que les fan aplicables és la preservació de la societat democràtica, lliure i solidària. La societat ha de fer sentir la seva veu quan les aplicacions desvirtuen els objectius.

Atès el procediment irregular per a la detenció d’en Karim, recorrent a fitxers policials que sens dubte contenen l’expedient de militància política del jove,

Atès que és una pena totalment desproporcionada, per uns fets no provats, i només explicable per l’aplicació del sistema punitiu de les penes-multa,

Atès que les penes-multa són una mesura de dubtosa justificació democràtica i de marcat caràcter classista, imposant penes de presó desproporcionades substituïbles per multes econòmiques,

El grup municipal de la CUP proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents ACORDS:

1- Que l’Ajuntament es manifesti a favor de la petició popular de llibertat per en Karim Akbih i sol·liciti el no ingrés a presó i l’arxivament del cas.

2- Que l'Ajuntament faciliti els espais públics que es sol·licitin per a donar a conèixer el cas.

3- Que es faci arribar aquests acords al Jutjat Penal num.15 de Barcelona, a l'atenció de la seva titular, la jutgessa Isabel Gallardo; al Departament de Justícia i al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, i al Ministeri de Justícia i a la Presidència del Govern de l’estat espanyol.

5- Que es demani la derogació de les penes-multes al Departament de Justícia i al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, i al Ministeri de Justícia i a la Presidència del Govern de l’estat espanyol.

 

12 de gener de 2010