La CUP exigeix millores sobre la integració tarifària al Berguedà

 Des de principis d’agost la companyia ALSA ja no permet pagar amb T10 de 6 zones per anar de Barcelona a Navàs i abonar, en […]


 Des de principis d’agost la companyia ALSA ja no permet pagar amb T10 de 6 zones per anar de Barcelona a Navàs i abonar, en efectiu, el bitllet de Navàs a Berga en el mateix trajecte. Si pagues amb aquesta T10 de 6 zones t’obliguen a baixar a Navàs i esperar-te al següent bus. El nou abonament que et permet viatjar de Berga a Barcelona per 7 € caduca als 2 mesos, a diferència de la T10, que no caduca fins uns mesos després del canvi tarifari. Aquest abonament no és útil per a les persones que fan viatges puntuals i, fins i tot, a molts estudiants se’ls caduca abans d’haver esgotat la totalitat dels viatges. Per tant, aquest nou abonament presentat el juliol no ha solucionat el greuge comparatiu que hi ha entres els berguedans i els ciutadans de comarques veïnes que ja tenen la integració tarifària.

S’exigeix a la Generalitat de Catalunya que assumeixi el cost de la implantació immediata del sistema d’integració tarifari per al  transport públic del Berguedà i, mentre no sigui una realitat, que s’anivellin les condicions de caducitat entre les T10 i l’abonament de Berga a Barcelona i, a la vegada, es permeti viatjar amb la T10 fins a Navàs i abonar la resta del viatge en efectiu sense haver de baixar del bus.

Una altra moció presentada per la CUP, conjuntament amb CIU, fa referència a l’adhesió de Berga als municipis per a la independència. Es vol acordar  iniciar  les  actuacions  per  constituir  una  associació d’ens locals amb l’objecte de defensar l’assoliment dels drets nacionals i promoure l’exercici del dret a decidir.  I expressar  al  voluntat  de  l’Ajuntament  de  Berga  de  concórrer  a  l’assemblea que elabori els estatuts que han de regir el funcionament de l’Associació.

També amb CIU, la CUP presenta una moció de ple suport a l’escola catalana per manifestar el rebuig a les sentències del Tribunal Suprem espanyol i a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de  Catalunya,  que  posen  en  perill  el sistema d’immersió lingüística als centres educatius de Catalunya.

Finalment, la CUP presenta una moció sobre la millora del model de finançament local i de rebuig a l’espoli fiscal. Es proposa que l’Ajuntament expressi, a través d’una declaració institucional, la seva negativa al retorn exigit per l’Estat espanyol de la quantitat de 902.599,75€ i que plantegi mesures de pressió i de visualització d’aquesta problemàtica, que és compartida amb la resta de municipis dels Països Catalans i s’acumula des de fa molts anys. I que l’Ajuntament de Berga exigeixi la condonació d’aquest deute reclamat per l’Estat al·legant raons pressupostàries urgents derivades de l’actual context de crisi econòmica.

4 d'octubre de 2011