La CUP exposa la base de la seva proposta per Blanes en 15 punts i en un audiovisual

 Una sèrie de propostes per plantejar un punt de partida per construir un Blanes per viure-hi, treballar i disfrutar, amb la participació de tothom. Unes […]


 Una sèrie de propostes per plantejar un punt de partida per construir un Blanes per viure-hi, treballar i disfrutar, amb la participació de tothom. Unes propostes que es reinventen dia a dia segons les necessitats i les opinions de tots els sectors i totes les persones.

 
Per Blanes:

-Exigim transparència en la informació i la gestió de l’Ajuntament.

-Exigirem una reducció mínima del 20% dels sous dels regidors i d’un 50% dels grups municipals a l’Ajuntament. Això suposarà un estalvi mínim de 50.000 euros anuals per fer polítiques socials als servei de tothom.
 
-La participació ciutadana és l’eina per construir el poble que volem, amb la participació de totes les persones, entitats i sectors de la societat blanenca.
 
-Facilitarem la tasca de les associacions, eliminant les traves burocràtiques, millorant-ne l’assessorament, impulsant el treball conjunt i la corresponsabilitat entre aquestes i l’Ajuntament.
 
-Exigim un procés participatiu per decidir entre totes i tots el futur de l’Illa de Blanes.

– Impulsarem tots els sectors de la nostra vila creant consells amb capacitat decisòria i impulsant el comerç, la pesca i l’agricultura de proximitat.

-Volem que els reglament siguin útils i entenedors, i que la seva elaboració compti amb la participació de les persones a qui van adreçades.

-Volem impulsar un nou model de ciutat que tingui en compte tots els seus barris.

-Impulsarem els espais verds de Blanes per connectar i cohesionar els nostres barris.

-Promocionarem el nostre entorn natural com a principal actiu econòmic i social de Blanes.


-Lluitarem per la cohesió i en contra de l’exclusió social consolidant equips municipals d’atenció social primària.

-Impulsarem campanyes de pedagogia contra el racisme, el sexisme i la xenofòbia, en defensa dels drets social per a tothom.

-Treballarem per a un projecte educatiu de ciutat clar i de continuïtat, que respongui a les necessitats del poble i per una distribució equilibrada de l’alumnat als centres.

-Impulsarem grups de treball i assemblees de joves als barris amb col·laboració directe amb l’Ajuntament  i potenciarem el paper de les entitats esportives dins del projecte educatiu de ciutat.

-Treballarem per fer de Blanes un poble integrat al nostre entorn, a la mediterrània i als Països Catalans, solidari amb tots els pobles del món.

 

20 de maig de 2011