La CUP expressa el seu rebuig a la política d’ingerència i desestabilització del PP contra Veneçuela

La Candidatura d’Unitat Popular vol fer públic el seu rebuig a la política d’ingerència i desestabilització que el Partit Popular practica de forma reiterada i […]


La Candidatura d’Unitat Popular vol fer públic el seu rebuig a la política d’ingerència i desestabilització que el Partit Popular practica de forma reiterada i permanent contra Veneçuela. L’últim episodi ha estat les reunions que Mariano Rajoy ha realitzat amb els grups de l’extrema dreta colpista veneçolana que lidera Leopoldo López i que han provocat que el govern de Nicolas Maduro ordeni la revisió de tots les relacions entre Veneçuela i l’Estat Espanyol.

Aquesta política d’ingerència és permanent per part del PP. Alguns dels exemples més coneguts són el suport polític, militar i diplomàtic del Govern de José María Aznar al cop d’estat que va patir Veneçuela l’11 d’abril de 2002, o la constant participació de membres de la dreta veneçolana colpista als seminaris i fòrums organitzats per la fundació FAES.

El Partit Popular, de la mà de l’extrema dreta, no té autoritat política i ètica per anar pel món donant lliçons sobre democràcia. Menys encara quan el seu govern practica una política completament antidemocràtica a l’Estat espanyol negant el dret a decidir al poble català a través d’una consulta popular o aplicant una política repressiva a través de la coneguda com a ‘ley mordaza’ contra les protestes a les seves polítiques antisocials, entre més.

27 d'octubre de 2014