La CUP expressa la seva solidaritat amb els vaguistes represaliats i empresonats per la jornada de vaga

La Candidatura d’Unitat Popular vol expressar la més enèrgica condemna davant l’onada repressiva que s’ha desencadenat arran de la vaga general en defensa dels drets […]


La Candidatura d’Unitat Popular vol expressar la més enèrgica condemna davant l’onada repressiva que s’ha desencadenat arran de la vaga general en defensa dels drets socials i laboral del passat 29 de març. Com a organització política que donava suport a aquesta jornada de protestes volem fer públiques les següents consideracions.

1.- Demanem l’alliberament immediat dels vaguistes empresonats de forma irregular per haver participat en piquets informatius durant la jornada de vaga. Entenem que la presó preventiva que s’ha aplicat a tres joves vaguistes respon a una decisió de caràcter polític, que un cop més evidencia la nul·la separació de poders entre el poder executiu i el judicial.

2.- Demanem la retirada de càrrecs de tots els vaguistes detinguts, entre els quals hi ha militants de la CUP de Tarragona, el Vendrell i Badalona. També exigim que s’aturi la cacera de bruixes engegada per la Conselleria d’Interior i els Mossos d’Esquadra contra els moviments polítics i socials del país.

3.- Volem expressar la nostra solidaritat amb tots els vaguistes represaliats durant la jornada de vaga i molt especialment amb els companys i companyes de l’esquerra independentista i militants de la CUP detinguts per haver participat en els piquets informatius i les mobilitzacions, demostrant un cop més el compromís de l’esquerra independentista amb la lluita per uns Països Catalans socialment justos i nacionalment lliures.

4.- Condemnem l’actuació desproporcionada del cos dels Mossos d’Esquadra contra la manifestació que s’havia de celebrar a les sis de la tarda a la plaça de Catalunya de Barcelona. La policia autonòmica va utilitzar l’excusa d’alguns incidents per desplegar de forma premeditada tota la seva força ofensiva per rebentar aquesta manifestació. L’actuació policial, amb llançament de gasos lacrimògens, bales de goma i càrregues indiscriminades, va generar escenes de pànic entre els milers de manifestants concentrats a la plaça de Catalunya i va provocar desenes de ferits, alguns d’ells d’extrema gravetat.

5.- Davant de les actuacions desproporcionades que de forma reiterada du a terme el cos dels Mossos d’Esquadra, demanem la dimissió del seu reposable polític, el conseller Felip Puig, i la depuració de responsabilitats dins dels comandaments del cos policial.

6.- Finalment, la CUP fa una crida a la seva militància i al conjunt del poble català a participar de les mobilitzacions que es convoquin en solidaritat als vaguistes represaliats.

31 de març de 2012

Candidatura d’Unitat Popular

Països Catalans

31 de març de 2012