La CUP de Figueres inicia el procés participatiu per tal de conformar el programa electoral pels comicis del maig vinent

La presentació del llibre “Construint municipi des dels moviments socials”  posa de manifest la viabilitat de models alternatius d’entendre i practicar la política.  El divendres […]


La presentació del llibre “Construint municipi des dels moviments socials”  posa de manifest la viabilitat de models alternatius d’entendre i practicar la política. 

El divendres passat la Biblioteca Fages de Climent de Figueres va acollir la presentació del llibre “Construint municipi des dels moviments socials” amb la presència de dos dels seus autors, Quim Arrufat regidor de la CUP a Vilanova i la Geltrú i Xavier Julve tècnic d’economia social de la CONFAVC.

Aquesta presentació dona el tret de sortida a les diferents jornades que la CUP a programat per debatre i extreure propostes pel programa electoral de la candidatura per a les eleccions del mes de maig.

Xavier Julve va remarcar els obstacles que les entitats socials i les associacions de veïns es troben alhora de tractar amb els governs municipals i la necessitat d’autoorganitzar-se per poder millorar el seu entorn, fet que en la majoria dels casos acaba passant per la creació de candidatures alternatives per presentar-se a les eleccions municipals.

Quim Arrufat va analitzar les diferents experiències arreu del país que donen validesa al projecte polític que la CUP i les candidatures alternatives estan portant a terme a diferents municipis.

Segons Arrufat la situació de crisi econòmica ens portarà a treballar dur per suavitzar-ne les seves conseqüències que afectaran a les famílies més desprotegides en expressions diverses, com els desnonaments, la pèrdua de llocs de treball, les retallades a la sanitat pública, o els problemes de convivència fruit d’aquesta situació.

El proper divendres 11 a les 20h a la Biblioteca Fages de Climent, tindrà lloc el primer punt de trobada dedicat a la participació ciutadana.

7 de febrer de 2011