La CUP de Figueres referma el seu compromís nacional i social en el procés d’independència

El regidor Joan Font demana implicació a la ciutadania per no deixar la independència sols en mans dels polítics professionals. El matí de l’Onze de […]


El regidor Joan Font demana implicació a la ciutadania per no deixar la independència sols en mans dels polítics professionals.

El matí de l’Onze de Setembre, la plaça de l’Ajuntament va tornar a ser l’espai escollit per la Candidatura d’Unitat Popular per reivindicar els drets nacionals i socials dels Països Catalans. Una major afluència de públic que anys anteriors fa creure a la formació independentista que la implicació de figuerencs i figuerenques en el procés d’independència és creixent.

La CUP va participar de bon matí a l’ofrena que organitza Òmnium Cultural “Als drets dels pobles”, en què Enric Capalleras va exposar el compromís de la candidatura en el procés de la independència: “Tant des de la CUP com des de la resta de l’esquerra independentista seguirem treballant no només per sortir dels estats espanyol i francès, sinó també per ser independents dels mercats internacionals del capital. La nostra aposta és clara, un futur basat en la justícia social com a eix central i irrenunciable, amb una democràcia real, on el dret a decidir afecti tots els temes, on els Millets de torn acabin a la presó juntament amb els coresponsables polítics”.

Capalleras va afegir: “Que demà, dia 12, sigui un dia més important que avui, que aquest sigui el nostre últim 11 tal com el coneixem. Perquè avui no sortim ni per demanar cap pacte fiscal ni per donar poder a ningú per pactar res amb Madrid”.

 A dos quarts de dotze començava a la plaça de l’Ajuntament l’actuació de l’històric cantautor Jaume Arnella, rebut amb calorosos aplaudiments per les seves cançons de reivindicació social i cultural dels Països Catalans. Acabada l’actuació musical, el regidor de la formació Joan Font i Maria Besora de l’organització juvenil ARRAN varen llegir el manifest de l’Esquerra Independentista per la Diada d’enguany.

12 de setembre de 2012