La CUP de Girona demana explicacions a l’Ajuntament pel conflicte amb les treballadores de la neteja

L’empresa EULEN expedienta cinc treballadores, n’acomiada una altra, i aplica una reducció de més de 200 hores que afecta seriosament l’estat de neteja de molts […]


L’empresa EULEN expedienta cinc treballadores, n’acomiada una altra, i aplica una reducció de més de 200 hores que afecta seriosament l’estat de neteja de molts equipaments municipals

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Girona ha demanat explicacions a la regidora Maria Àngels Planas sobre la problemàtica que viuen algunes treballadores de l’empresa EULEN, encarregada de la neteja a bona part dels equipaments municipals de Girona.

D’una banda, la CUP ha denunciat l’acomiadament d’una treballadora i la sanció de cinc companyes més amb 16 dies sense feina i sou, una mesura que el portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha qualificat de ‘repressió sindical i laboral en tota regla’. Les treballadores en qüestió són delegades de CGT i CCOO a l’empresa, i asseguren que se’ls ha expedientat com a conseqüència de la seva activitat sindical. La CUP ha demanat a l’equip de govern que intercedeixi perquè l’empresa retiri les sancions i readmeti de forma immediata la treballadora acomiadada.

D’altra banda, en les darreres setmanes l’empresa ha reduït més de 200 hores de servei als equipaments municipals. La CUP ha criticat que, a més del perjudici que ha provocat aquesta mesura a les treballadores en termes salarials, aquesta reducció està afectant seriosament la qualitat del servei. “En menys d’una setmana hem rebut diverses queixes de diversos treballadors municipals  pel mal estat de neteja d’algunes instal·lacions”, ha declarat Navarro. Altre cop, la CUP ha demanat explicacions a la regidora Planas sobre aquesta reducció horària, i ha reclamat que es restableixi la normalitat del servei aquesta mateixa setmana.

Finalment, aquest divendres les treballadores afectades per aquest conflicte han convocat una concentració ‘contra la repressió sindical i laboral a EULEN’, a les deu del matí a la plaça del Vi. La CUP ha mostrat el seu suport a la convocatòria, que comptarà amb la presència de regidors i membres de la formació.

12 de gener de 2012