La CUP de Girona felicita a Raül Agné per la seva reacció

La CUP de Girona ha felicitat públicament i ha mostrat el seu suport a l’entrenador del Girona C.F., Raül Agné. En la roda de premsa […]


La CUP de Girona ha felicitat públicament i ha mostrat el seu suport a l’entrenador del Girona C.F., Raül Agné. En la roda de premsa posterior a l’encontre amb l’Osca, Agné va veure violats els seus drets com a catalanoparlant, ‘un fet que malauradament no és gens estrany’. Des que l’entrenador del F.C. Barcelona, Pep Guardiola, va decidir parlar a les rodes de premsa en la llengua en la què li preguntessin; català, castellà o anglès, la utilització de la nostra llengua ha sortit de la foscor en què es trobava immersa dins aquest àmbit social i s’ha convertit en habitual als camps de futbol tant del país com de l’estat. Això, però, sembla que encara no acaba d’agradar als sectors espanyolistes i avui Raül Agné ha estat la víctima de les fòbies anticatalanes. Jordi Navarro, portaveu de la CUP, ha expressat que ‘Agné ha mostrat una gran valentia i dignitat marxant d’un lloc on se l’intentava discriminar per raons de llengua. Si tots els catalans i catalanes féssim el mateix en situacions semblants, la nostra identitat i cultura avançarien en el camí del respecte i la normalitat’.

La CUP considera que no es pot permetre que a l’any 2011 encara hi hagi catalans que no veuen respectats els seus drets lingüístics. El cas d’Agné, però, no és aïllat: tot el contrari. Aquest tipus de situacions les trobem al dia a dia i de manera més agreujada en determinades zones del País Valencià o les Illes on, darrerament, s’han celebrat diferents judicis que tenien com a rerefons el conflicte lingüístic. Finalment, la CUP anima a la societat gironina a denunciar sempre i amb contundència aquest tipus d’agressions. ‘Si tots i totes ens plantem, la llengua catalana serà respectada i esdevindrà una llengua normal’, ha explicat Navarro.

13 de febrer de 2011