La CUP de Girona s’oposa a la privatització d’espais a la Marfà

Els estudis de música electrònica avançada que s’hi ubicaran, de gestió privada, suposaran un cost de 60.000€ a l’Ajuntament. La formació ha recordat que aquest […]


Els estudis de música electrònica avançada que s’hi ubicaran, de gestió privada, suposaran un cost de 60.000€ a l’Ajuntament. La formació ha recordat que aquest camp ‘no té tradició a la ciutat ni ha estat mai una demanda del sector’ i critica que s’aposti per la gestió privada

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Girona ha criticat l’aposta de l’equip de govern de privatitzar una part de la Marfà. En aquest sentit, la formació ha qüestionat que els estudis de música electrònica avançada sota gestió privada sigui l’opció més adient per a l’equipament, i ha criticat que la decisió s’hagi pres ‘d’esquenes a músics i entitats de la ciutat’. En aquest sentit, la formació considera ‘inapropiat’ destinar tants recursos a un camp que ‘ni té tradició a la ciutat ni ha estat mai una demanda del sector’.

Per això, la CUP ha qualificat de ‘despropòsit’ que s’hagin injectat 60.000€ públics per a aquest projecte de gestió privada, i també ha criticat l’elevat cost dels cursos de música electrònica avançada, que ascendiran a 3850€. En aquest sentit, la formació ha adreçat una carta a l’equip de govern en què li demana ‘un informe que justifiqui la prioritat i viabilitat d’aquest projecte, així com el fet que s’aposti per la gestió privada’.

Per la CUP, aquesta mesura és una mostra més d’una política cultural ‘improvisada i de cares a la galeria’, i ha criticat que s’aposti per aquests estudis quan hi ha ‘moltíssimes reivindicacions i demandes històriques del sector que no s’estan atenent’. El portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha lamentat que a hores d’ara Girona continui sense tenir ‘una línia d’acció coherent i amb visió estratègica en matèria cultural’ i demanat a l’equip de govern que ‘recapaciti’ i recuperi el Pla Estratègic de Cultura.

Finalment la CUP reitera la seva aposta per la gestió pública de l’equipament, i ha demanat a l’equip de govern que inverteixi aquests diners a solucionar demandes i necessitats bàsiques del sector de la música i la cultura, com ara una bona xarxa de bucs d’assaig o l’augment del suport i els recursos als músics i les entitats.

5 de juny de 2012