La CUP de l’Hospitalet demana el canvi de nom de l’avinguda Isabel la Catòlica pel de Elisabeth Eidenbenz

<!– @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –> La Candidatura d’Unitat Popular tal com es va comprometre en el seu programa […]


<!– @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>

La Candidatura d’Unitat Popular tal com es va comprometre en el seu programa electoral ha presentat una instancia en la que demana el canvi de nom d’un dels molts carrers de la ciutat que encara a hores d’ara estan associats a l’espanyolisme i al franquisme.

D’aquesta manera hem entrat una instància per tal de demanar el canvi de nom de l’avinguda Isabel la Catòlica per el de la infermera Suiza, morta el passat 23 de maig de 2011, Elisabeth Eidenbenz. Qui fou fundadora de la Maternitat d’Elna, que tantes vides de dones republicanes i les seves filles i fills va salvar d’una mort segura en els camps de concentració francesos.

La CUP de l’Hospitalet al llarg d’aquesta legislatura iniciarà processos per tal de que els nostres carrers no recordin a aquelles i aquells que han atemptat contra el nostre poble, les classes populars i els drets humans, fent dels noms dels nostres carrers un record a aquelles persones que han estat oblidades i es mereixen un reconeixement pel seu compromís amb el país i els més desafavorits.

20 de juliol de 2011