La CUP iniciarà la vaga general amb accions simultànies a una vintena d’ajuntaments

La candidatura convoca concentracions als ajuntaments avui a les 19h i crida a mobilitzar-se “contra el segrest de la democràcia i la sobirania per part […]


La candidatura convoca concentracions als ajuntaments avui a les 19h i crida a mobilitzar-se “contra el segrest de la democràcia i la sobirania per part dels mercats”

La CUP – Alternativa d’Esquerres ha escenificat, aquest matí, el seu suport a la convocatòria de vaga general prevista per demà, 14 de novembre, en una roda de premsa celebrada al Fossar de les Moreres de Barcelona. En l’acte hi ha participat una representació dels més de 100 regidors i regidores de la CUP encapçalada per Georgina Rieradevall i Quim Arrufat, ambdós càrrecs electes i candidats número 2 i 3, respectivament, de la candidatura per Barcelona. Arrufat ha declarat que la jornada de demà ha de servir per “denunciar el segrest de la democràcia i les institucions per part dels mercats i les polítiques neoliberals”.

Arrufat també ha anunciat la convocatòria de concentracions i accions simultànies per part de la CUP-AE als ajuntaments aquest mateix vespre, a les 19h, i ha fet una crida a la població a secundar-les per iniciar les mobilitzacions de la vaga general. El regidor i candidat ha  ha explicat que hi ha concentracions convocades a prop de vint municipis, entre els quals destaquen Mataró, Girona, Vic, Sant Cugat del Vallès, Riudoms, Reus, Tarragona, Valls, Torredembarra, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Sitges, Cerdanyola del Vallès, Molins de Rei, Berga, Sallent i Manresa, entre d’altres. La CUP-AE també participarà demà en les mobilitzacions convocades arreu dels Països Catalans.

Arrufat també ha declarat que la CUP-AE s’oposa a donar continuïtat a l’aposta neoliberal dels poders financers de superar la crisi fent-la pagar a les classes populars,  ha criticat amb duresa la reculada de drets socials i laborals que està provocant l’aplicació de les politiques neoliberals basades en l’austeritat. “Si la crisi l’ha generat la bombolla especulativa a través del sobreendeutament dels bancs, és aquí on es troba el desllorigador de la crisi mateixa, no en els serveis públics, no en la petita i mitjana empresa, no els pressupostos públics”, ha sentenciat.

Per totes aquestes raons, la regidora i candidata Georgina Rieradevall ha proposat “una moratòria urgent del pagament del retorn del deute”, així com “una auditoria popular del deute que desgrani quina part és legítima i quina és fruit de la dinàmica del propi deute”. Rieradevall també ha explicat que la CUP-AE instarà el Parlament sortint de les eleccions del 25-N a “iniciar el procés d’independència a través d’un referèndum democràtic que ens condueixi a un procés constituent per construir un país plenament democràtic”. En definitiva, ha declarat, “volem recuperar la democràcia en tots els sentits, per ser lliures nacionalment, i també per ser lliures i justos socialment”.

13 de novembre de 2012