La CUP insta l’Ajuntament de Banyoles a treballar per la insubmissió fiscal

L’Ajuntament de Banyoles debatrà al ple de dilluns una proposta de la CUP que demana que s’ingressin els pagaments de l’IRPF i de l’IVA a […]


L’Ajuntament de Banyoles debatrà al ple de dilluns una proposta de la CUP que demana que s’ingressin els pagaments de l’IRPF i de l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya en comptes de fer-ho a l’Agència Tributària espanyola com es fa fins ara. La moció, que ja han aprovat altres municipis per treballar a favor de la insubmissió fiscal, demana que s’insti la Generalitat i l’Agència Tributària a establir un protocol d’actuació que permeti realitzar els pagaments dels impostos a l’administració catalana, si cal efectuant els canvis normatius necessaris. La CUP afirma que és “una certesa històrica” que l’estat espanyol “ha sotmès el nostre país a un espoli fiscal permanent que n’ha penalitzat el desenvolupament econòmic i social”.

La moció de la CUP també demana que s’habilitin els mecanismes necessaris per tal d’ingressar i donar cobrtura a aquells ciutadans o empreses banyolines que vulguin pagar els impostos a Catalunya.

La CUP assegura que l’espoli fiscal ha arribat a una “absoluta insostenibilitat” que “posa en perill el futur econòmic català i, amb aquest, el de tots els serveis públics i socials conquerits en els darrers cent anys”.  Bona prova d’això en són, indica la formació, “les actuals retallades pressupostàries de tots aquests serveis, en part probablement originades pel malbaratament dels recursos públics però majoritàriament cimentades en aquest constant espoli fiscal”.

La moció anima la Generalitat a treballar per poder ingressar els impostos a Catalunya ija que “és una mancança greu el fet que l’Agència Tributària de Catalunya no disposa a dia d’avui d’un protocol estandarditzat que faciliti els pagaments dels impostos”. Així, la CUP considera “preferible” que els recursos provinents dels impostos de la ciutadania banyolina “es trobin a mans de la Generalitat de Catalunya, màxim òrgan de govern propi del Principat”.

20 de març de 2012