La CUP lamenta l’encariment dels concerts de Festa Major i l’anul·lació de la Baixada d’andròmines

Al voltant dels  6000 euros. Aquesta és el cost que l’ajuntament haurà de pagar finalment per les actuacions musicals de Sant Joan i el divendres […]


Al voltant dels  6000 euros. Aquesta és el cost que l’ajuntament haurà de pagar finalment per les actuacions musicals de Sant Joan i el divendres de la festa major . Fa pocs mesos l’equip de govern va anunciar que havia aconseguit que l’orquestra Girasol toqués per Sant Joan i Festa Major per un preu econòmic, concretament mil euros per la revetlla i de forma grauïta pel divendres de festa major, amb la  compensació de les barres del bar. El fet que per la revetlla acudissin menys d’una cinquantena de persones va fer que l’Orquestra exigís algun tipus de compensació econòmica per la Festa Major i l’equip de govern va acceptar pagar 2000 euros més a canvi d’un concert addicional a la tarda.

Per si això no fos poc, l’ajuntament haurà de pagar gairebé 2.500 euros més al grup que inicialment havia d’actuar per la revetlla al qual li van rescindir el contracte unilateralment dos dies abans de Sant Joan. Segons han confirmat a la CUP els advocats d’aquest conjunt reclamaran per la via legal els diners si no se’ls satisfà econòmicament perquè no estan disposats a fer una altra actuació a Sant Cebrià tal i com els hi oferia l’equip de govern pel malestar que els hi ha suposat la manera d’actuar del consistori. Si al final acaben als jutjats l’ajuntament probablement haurà de pagar també les costes augmentant encara més la xifra final. Per tant, la magnífica operació que es va vendre com una oportunitat per oferir dos concerts a preu de saldo acabarà tenint un cost aproximat de sis mil euros. La CUP demanarà explicacions al proper ple i aprofitarà per mostrar el seu desacord amb la manera d’actuar de l’equip de govern i que per primer any els clubs de futbol i bàsquet no hagin pogut quedar-se amb els ingressos de les barres com feien cada Festa Major sense que se’ls informés.

Més enllà d’aquest fet, la formació municipalista considera que el canvi de govern no ha suposat cap renovació de la Festa Major perquè s’han fet els mateixos actes que altres anys, sense introduir novetats per fer-la més atractiva, amb l’agreujant que l’activitat més esperada i que portava dos anys fent-se amb gran èxit de públic, la Baixada d’andròmines, ha hagut de suspendre’s. Una anul·lació que la CUP atribueix a la manca de publicitat de la Baixada per part de l’ajuntament perquè si unes setmanes o fins i tot un mes abans s’haguessin penjat cartells la participació hauria estat alta. La desídia i la manca d’interès del nou govern en aquesta qüestió posa de manifest que les seves prioritats no passen per fer de Sant Cebrià un poble viu i participatiu.  

8 d'octubre de 2011