La CUP de Lleida considera la subvenció municipal per un Museu privat i religiós, com una presa de pèl a les demandes del Morera o l’Arxiu Municipal

Davant l’acord fet públic a dia d’ahir entre la Paeria i la Congregació Nostra Seyora dels Dolors en que l’Ajuntament de Lleida es compromet a […]


Davant l’acord fet públic a dia d’ahir entre la Paeria i la Congregació Nostra Seyora dels Dolors en que l’Ajuntament de Lleida es compromet a subvencionar el Museu de caràcter privat i religiós que aquesta entitat promou, amb la xifra de 480.000 euros per als propers anys, vol fer públiques les següents consideracions al respecte.

No és admissible que projectes d’equipaments museístics públics ja aprovats com el nou Museu Morera, l’Arxiu Municipal o el propi Museu d’Història de la Ciutat restin oblidats i sense dotació econòmica per part d’un l’Ajuntament que al·lega manca de recursos, mentre per altra banda es subvencionen alegrement, equipaments privats i de caràcter religiós amb recursos públics.

És impresentable que en un Estat pressumptament laic, on la religió hauria de formar part de l’esfera privada de les persones, les administracions subvencionin determinats equipaments religiosos amb diners públics.

Tampoc és admissible que un alcalde que ho hauria de ser de tots els lleidatans i les lleidatanes, tingui aquesta facilitat per prendre partit en favor d’unes confessions religioses per sobre de les altres.

Entenem doncs, que l’alcalde Àngel Ros, confon de nou l’esfera privada de la pública fent bandera de la seva confessió i conviccions, barrejant política i fe i actuant en contra dels interesos d’aquells ciutadans d’altres confessions o, senzillament, de cap ni una.

Fem una crida doncs a l’equip municipal a la rectificació i l’esmena, deixant el citat conveni sense validesa i rectificant aquestes conductes sectàries.

 

A Lleida, el 17 de setembre 2011.

 

 

17 de setembre de 2011