La CUP de Lleida dona suport als treballadors d’ILNET i en demana la municipalització de l’empresa

La Candidatura d’Unitat Popular, desprès de l’anunci de convocatòria de vaga indefinida a partir del dia 10 d’abril amb la finalitat de renunciar les retallades […]


La Candidatura d’Unitat Popular, desprès de l’anunci de convocatòria de vaga indefinida a partir del dia 10 d’abril amb la finalitat de renunciar les retallades en el canon que la Paeria paga a ILNET, vol manifestar el seu suport als treballadors i treballadores d’aquesta concessionària municipal i demanar-ne la seva municipalització.

La retallada en l’assignació de l’Ajuntament de Lleida portarà, ineludiblement, una disminució en els serveis que aquesta empresa realitza i, de retruc també, acomiadaments en la plantilla. Així, mentre l’Ajuntament retalla assignació en serveis bàsics prioritza d’altres despeses a entitats privades com la Congregació Nostra Senyora dels Dolors.

La CUP aposta per una municipalització plena dels serveis que, en l’actualitat, l’ajuntament ofereix en règim de concessió. Una municipalització que implica un control absolut de l’ajuntament sobre aquest servei i unes millors condicions de treball per als professionals que hi treballen. Una municipalització dels serveis públics que la CUP ha demanat en d’altres ciutats com Girona i que ha assolit en, per exemple, l’escola bressol Blauet de Sant Celoni.

La portaveu de la CUP, Mariona Lladonosa ha afirmat que “cal que doni la cara pels treballadors d’ILNET i que no l’eludeixi les responsabilitats que li pertoquen” i demana que “ el ple adopti el compromís de no externalització ni privatització dels serveis públics municipals” ja que “cal entendre que el criteri d’un servei públic mai ha d’ésser el de l’obtenció de beneficis sinó el de donar un servei a la ciutat” .

A Lleida, el 2 d’abril de 2012.

2 d'abril de 2012