La CUP de Mataró presenta els primers cinc llocs de la llista, encapçalats per Safont-Tria

Xavier Safont-Tria, actual regidor de la CUP a l’Ajuntament de Mataró, repetirà com a cap de llista de la formació a les eleccions municipals del […]


Xavier Safont-Tria, actual regidor de la CUP a l’Ajuntament de Mataró, repetirà com a cap de llista de la formació a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Ho ha fet públic aquest divendres la candidatura, que ha explicat que en l’assemblea oberta del passat 5 de novembre es va ratificar la decisió de concórrer als comicis.

D’aquesta manera, seguiran Safont-Tria a la llista Juli Cuéllar, Teresa Fité, Carme Polvillo i Toni Guirao –exregidor d’ICV-EUiA-, per aquest ordre.

Els cinc representants defensaran un model de ciutat sostenible, l’impuls d’una economia de proximitat, l’aprofundiment de la democràcia i la independència de la nació catalana.
 
El passat 5 de novembre la CUP de Mataró va celebrar una assemblea oberta en la qual es va fer balanç de l’actuació duta a terme els últims quatre anys, es van recollir opinions, propostes programàtiques i es va ratificar la decisió de concórrer a les eleccions municipals de 2011. En aquest sentit, d’acord amb aquest compromís, la formació ha presentat aquest divendres els cinc primers membres de la llista. 
 
La CUP treballarà per augmentar la seva representació a l’Ajuntament de Mataró i així garantir que les propostes transformadores i les aportacions qualitatives fetes durant els últims quatre anys siguin una realitat. En aquest sentit, la CUP guia la seva actuació a la ciutat a l’entorn tres eixos: un Mataró sostenible, una economia de proximitat i l’alliberament nacional. 
 

Eixos principals de l’actuació de la CUP de Mataró

La CUP treballa per aconseguir un Mataró sostenible, fet que passat per apostar pel transport col·lectiu per fer de Mataró una ciutat moderna amb millor qualitat de vida, millores per l’oferta comercial local, disminució de la contaminació; rebutjar els laterals de l’autopista C-32; situar Mataró com una ciutat capdavantera en la utilització d’energies renovables amb el suport del Tecnocampus i la implicació empresarial per crear sinergies en aquest sentit; desenvolupar l’espai agrari, protegir l’espai forestal i litoral; fomentar una nova política d’habitatge i una nova política de residus urbans que no passi per la incineradora.

D’altra banda, el segon eix és crear una economia de proximitat que promocioni el treball i consum cooperatiu, l’economia social i de proximitat; millori l’accés al crèdit a través de la banca ètica i pública; impulsi els valors i les pràctiques com la participació directa, la solidaritat, la igualtat d’oportunitats enfront la competència i la discriminació, i aconsegueixi suficiència alimentària i energètica per no dependre de les grans multinacionals. A més, es promou la defensa d’un sindicalisme combatiu per fer front a les retallades socials, l’intercanvi de serveis i coneixements a través d’una potent xarxa social a nivell de barris i la creació de nous hàbits de consum i de relacions personals que no es basin en les relacions de poder.

I en tercer lloc, la CUP té com a repte recuperar poder polític i econòmic (sobirania política i financera) per desenvolupar les polítiques socials, econòmiques i culturals que necessita el país, acabar amb l’espoli fiscal des d’una actitud bel·ligerant enfront dels atacs de la política espanyola i impulsar l’assemblea de regidors dels Països Catalans.

12 de febrer de 2011