La CUP de Molins de Rei organitza un acte informatiu sobre les retallades en sanitat i educació

Aquest dissabte 5 de novembre la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va organitzar un acte informatiu sobre les retallades que s’estan aplicant en la sanitat i […]


Aquest dissabte 5 de novembre la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va organitzar un acte informatiu sobre les retallades que s’estan aplicant en la sanitat i educació pública, que va comptar amb les intervencions de representants de Dempeus per la Salut Pública, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i de la CUP de Molins de Rei.

L’objectiu principal d’aquest acte era poder rebre informació de primera ma a càrrec de persones que estan implicades en la lluita per la defensa dels nostres serveis públics. Creiem que és molt important conèixer amb exactitut quines retallades d’estan aplicant i quins efectes estan provocant ja que des dels grans mitjans de comunicació normalment ens arriben informacions distorsionades i allunyades de la realitat.

En primer lloc, l’Albert Botran, regidor a Molins de Rei i membre del secretariat nacional de la CUP, va fer un anàlisi polític sobre en quin context s’estan aplicant aquestes retallades i va remarcar que en un moment com l’actual és més necessari que mai avançar cap un nou mòdel econòmic diferent al capitalisme, que sempre beneficia als sectors dominants com la banca i fa recaure el pes de les retallades en les classes populars.

David Carmona, membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), va fer un repàs històric sobre el procés de desmantellament que està patint la Universitat Pública Catalana en els últims anys. Els greus problemes de finançament degut a les retallades en les aportacions de les administracions públiques han acabat repercutint sobre l’estudiantat, que ha d’afrontar un augment considerable dels preus de les taxes, al mateix temps com veu que l’aplicació de l’anomenat Pla de Bolonya, és cap copmés dificil poder compaginar estudis amb feina.

Àngels Martínez Castells, membre de Dempeus per la Salut Pública, va començar destacant que la seva associació es va crear fa 3 anys perquè ja llavors van veure clar que hi havia una intenció clara per part de la Generalitat de Catalunya en avançar cap un sistema sanitari cada cop menys públic . Va enumerar les múltiples alternatives que existeixen en front de les actuals retallades que passen per exemple per no eliminar els impostos que graven a les rendes més altes o treballar de forma efectiva cap a una reducció de la despesa farmacèutica que acabi amb el negoci rodó de les multinacionals d’aquest sector.

Des de la CUP us animem a què us informeu a través de mitjans com internet consultant les pàgines webs d’aquestes dues associacions (i d’altres) perquè entenem que és bàsic conèixer de primera ma con ens estan afectant aquestes retallades. I la informació és bàsica però també hem de ser conscients que cal mobilitzar-nos per defensar els nostres serveis públics i per tot això us convidem a què participeu en les mobilitzacions que està organitzant la plataforma Molins contra les Retallades:

 

GRAN MANIFESTACIÓ contra les retallades i la privatització de la sanitat!

dilluns 7 de novembre de 2011

20.00 Plaça Catalunya fins al CAP de la Granja

6 de novembre de 2011